RETRO GAME EXPERIENCE

Een retro game paradijs op 14 en 15 september bij Beeld en Geluid


Samenvatting
Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros. Deze en nog veel meer gameklassiekers zijn in het weekend van 14 en 15 september te zien en te spelen tijdens de Retro Game Experience bij Beeld en Geluid. Een heel weekend lang verandert het instituut in een retro game paradijs met diverse consoles, handhelds en een grote collectie klassieke arcadekasten.

Tijdens de Retro Game Experience vind je een nagebouwde arcadehal bij Beeld en Geluid met een uitgebreid overzicht van de grootste videogame klassiekers uit de jaren 70, 80 en 90. Van de allereerste videogame Computer Space tot de echte jaren negentig klassieker Mortal Kombat.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om bekende titels als Galaga, Out Run, Daytona USA of Time Crisis nog een keer te spelen zoals dat ooit gebeurde in een arcadehal. De uitgebreide collectie arcadekasten komt uit heel Europa en wordt samengebracht bij Beeld en Geluid ter gelegenheid van Eurocade, een jaarlijkse bijeenkomst voor liefhebbers. Er is speciale aandacht voor de in Japan nog immer populaire arcadekasten, de zogeheten Candy Cabs. Ook de console- en pc games ontbreken niet en er is een uitgebreid overzicht van handhelds, zeldzame games en controllers te zien.

Er is een aantal films te zien in de theaterzaal, een Retro Game Quiz en bezoekers kunnen meedoen aan de Donkey Kong High Score Competitie op een Nintendo arcadekast uit 1981. Game-recensent Steven Saunders van het tv-programma Gamekings is op zaterdag aanwezig om zijn favoriete retro games te bespreken en er is een discussiepanel, mogelijk gemaakt door CLICKNL, over de terugkeer van de arcadegames.

Alle onderdelen van de Retro Game Experience zijn toegankelijk met een toegangskaartje voor de Beeld en Geluid Experience. Kijk voor een compleet overzicht van het programma, tijden en prijzen op http://www.beeldengeluid.nl/retro-game-experience.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL