HILVERSUM 600 IN BEELD & GELUID

hilversum600_logos.jpg
  • jpg

Vandaag, op de 600ste verjaardag van de stad Hilversum, opende Arno Scheepers (wethouder Cultuur) de speciaal ingerichte Hilversum 600 Lounge in het gebouw van Beeld & Geluid. In de Lounge kunnen bezoekers gratis in de rijke collectie van Beeld & Geluid grasduinen. Vanaf vandaag kan iedereen ook de geschiedenis van Hilversum in bewegend beeld bekijken, zoals bijvoorbeeld een bezoek van koningin Wilhelmina in 1924. Een cadeau van Beeld & Geluid aan de stad en haar bewoners.

Speciaal voor de viering van 600 jaar Hilversum dook Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de Mediastad.  Amateurfilmbeelden en Polygoonjournaals wisselen elkaar af in een reeks korte films en fragmenten over Hilversum.  Zo zijn er beelden van de opening van de Beatrixtunnel in 1938. Maar ook beelden van de bevrijding, het jubilerende radioprogramma Kleutertje Luister en de start van de Wisseloord Studio’s. Deze films en nog veel meer beelden uit de geschiedenis van Hilversum, zijn tot het einde van het feestjaar 2024 gratis te bekijken in de Lounge van Beeld & Geluid, die zich bevindt in het Atrium.

Beeld & Geluid is de kathedraal van het Mediapark. Niet alleen het museum maar ook het archief heeft grote waarde voor heel Nederland. De inwoners van Hilversum kunnen nu komen genieten van deze prachtige en unieke films die Beeld & Geluid voor ons in het archief heeft opgedoken. Wij zijn echt ongelooflijk blij met dit waardevolle cadeau? Wethouder Arno Scheepers 

Scherm­afbeelding 2024-03-04 om 10.29.30.png
  • png


Contactgegevens

Ontvang het laatste Beeld & Geluid nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL