Buurman en Buurman krijgen studio in Beeld en Geluid experience

publiek zelf aan de slag met onhandige klussers

24 MAART 2015, HILVERSUM
Samenvatting
Buurman en Buurman komen naar Beeld en Geluid. De twee onhandige buurmannen, bij wie altijd alle klusjes in de soep lopen, krijgen vanaf 2 mei hun eigen animatiestudiootje in het museum in Hilversum. Bezoekers kunnen hier zelf een Buurman en Buurman animatiefilm maken. Tijdens de meivakantie, van zaterdag 2 mei t/m donderdag 7 mei, organiseert het museum verschillende Buurman en Buurman activiteiten.

Buurman en Buurman studio
In het Kijkbuiskinderen-paviljoen van de Beeld en Geluid experience, waar het draait om kindertelevisie, krijgen Buurman en Buurman hun eigen animatiestudiootje. Bezoekers kunnen hier zelf aan de slag om met de Buurmannen een eigen animatiefilmpje te maken. Door middel van de zogenaamde stop-motion techniek is het mogelijk om de Buurmannen te helpen met hun klus. En is het dus zelfs mogelijk een klus een keer te laten lukken.

Meivakantie a je to!
Buurman en Buurman verruilen voor even hun werkplaats voor het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid. De Buurmannen zijn op zaterdag 2, maandag 4 en woensdag 6 mei om 11.00 uur aanwezig voor een meet & greet. Van 2 t/m 7 mei kan er iedere dag geklust worden en in de Theaterzaal kunnen bezoekers bijkomen van al het klussen bij de Buurman en Buurman marathonuitzendingen.

Alle Buurman en Buurman-activiteiten tijdens de meivakantie zijn gratis bij een bezoek aan de Beeld en Geluid experience. Het volledige programma is te vinden op beeldengeluid.nl

Succesvolle serie
De poppenanimatieserie Buurman en Buurman komt oorspronkelijk uit Tsjechië en heet daar Pat & Mat. Het programma is sinds 1985 in Nederland te zien bij de VPRO. Uniek aan de Nederlandse versie van de serie is dat de personages een stem hebben. In alle andere landen waar de serie te zien is zijn de Buurmannen stil, terwijl Kees Prins en Simon van Leeuwen de Nederlandse Buurmannen van stem voorzien. 

Afbeeldingen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten