Animatieworkshops tijdens voorjaarsvakantie in Beeld en Geluid

10 FEBRUARI 2015, HILVERSUM
Samenvatting
De voorjaarsvakantie staat bij Beeld en Geluid in Hilversum in het teken van animatiefilm. Van zaterdag 14 februari t/m zondag 1 maart kunnen kinderen met hun ouders dagelijks hun eigen stop-motion animatiefilm maken. Bezoekers kunnen masterclasses volgen en genieten van een animatiefilmmarathon van Nederlandse bodem.

Buurman en Buurman, Shaun het Schaap, Pingu en de Tumblies. Het zijn allemaal films en series die gemaakt zijn met stop-motion. Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers dagelijks tussen 11.00 en 15:00 uur hun eigen stop-motion animatie maken in de animatieworkshops.

Stop-motion is een techniek die vroeger al werd gebruikt om speciale effecten in films te kunnen creëren. Bij een gewone filmopname blijft de camera steeds doorlopen, terwijl bij stop-motion er steeds maar één frame (beeld) wordt opgenomen van een figuur dat voor elke individuele opname wordt gewijzigd. De losse frames worden daarna achtereen getoond, waardoor de illusie van beweging ontstaat.

Zaterdag 21 en 28 februari kunnen bezoekers bovendien deelnemen aan de masterclass Animatiefilm  van animator en illustrator Cristina Garcia Martin.

Filmprogrammering

De collectie van Beeld en Geluid bevat veel animaties van Nederlandse bodem. Niet alleen amateurfilmers die zich begin 20ste eeuw op animatie hebben gestort, maar ook de Oscar® winnende films Vader en Dochter (Michael Dudok de Wit, 2000) en Anna & Bella (Børge Ring, 1985) zijn onderdeel van het archief. Tijdens de voorjaarsvakantie zijn deze films te zien naast heel veel Buurman en Buurman en de Tumblies, van de makers van de dit jaar voor een Oscar® genomineerde korte animatiefilm A Single Life.

Tijdens de voorjaarsvakantie is de Beeld en Geluid experience ook op maandag geopend.

De workshops, masterclasses en filmprogrammering zijn inbegrepen bij een bezoek aan de Beeld en Geluid experience. De animatieworkshops worden dagelijks tussen 11:00 en 15:00 uur gegeven. 

Aanmelden voor de masterclass Animatiefilm van Cristina Garcia Martin kan alleen op de dag zelf bij de kassa.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten