Ria Bremer krijgt Beeld en Geluid Oeuvre Award

Carrièreprijs toegekend aan bevlogen presentator en programmamaker

25 JANUARI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
De Beeld en Geluid Oeuvre Award van DE TV-BEELDEN 2015 is toegekend aan Ria Bremer. Tijdens de uitreiking van DE TV-BEELDEN 2015 op maandag 2 maart a.s. zal de journaliste, AVRO-presentatrice en mediaondernemer de carrièreprijs ontvangen. Ter ere hiervan is ze maandag 26 januari te gast in het programma ‘RTL Late Night’ op RTL4.

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de vijftien prijzen van DE TV-BEELDEN. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap.

Ria Bremer: “Ik ben in de eerste plaats journalist en daarnaast presentator, en was eigenlijk altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de programma's. Televisiemakers zijn scherpe tv-kijkers. Om van hen deze prijs te krijgen vind ik heel bijzonder.”

Uit het rapport van de vakjury: “Als journalist pur sang, bevlogen presentator van televisieprogramma’s voor zowel kinderen als volwassenen, en mediaondernemer met een herkenbare en inhoudelijke missie, is zij decennialang beeldbepalend geweest voor een groot televisiepubliek. AVRO-coryfee Ria Bremer is een selfmade woman die generaties televisiemakers heeft geïnspireerd, tot op de dag van vandaag. Er wordt gezegd dat ze sinds kort weer terug is in de televisiewereld, maar haar collega’s weten dat ze nooit is weggeweest.”

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van een zeskoppige jury: Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van DE TV-BEELDEN), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep), Remko van Westerloo (directeur televisie SBS Broadcasting) en Koos Postema (winnaar Oeuvre Award in 2007).

Eerder werden onder anderen John de Mol, André van Duin, Koos Postema en Mart Smeets met een dergelijke onderscheiding geëerd; zij zijn vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dit jaar valt Ria Bremer deze eer te beurt.

In ‘RTL Late Night’ worden maandagavond bovendien de genomineerden in een aantal andere categorieën bekendgemaakt. De overige nominaties voor DE TV-BEELDEN 2015 zijn na afloop van ‘RTL Late Night’ te vinden op de website detvbeelden.nl.

DE TV-BEELDEN 2015 worden op maandag 2 maart a.s. uitgereikt in de Kromhouthal in Amsterdam. Een samenvatting van deze uitreiking zal op donderdag 5 maart om 22.00 uur en vrijdag 6 maart om 21.00 uur te zien zijn op Ziggo-kanaal 12 en UPC-kanaal 15.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten