Retro Game Experience in Beeld en Geluid

Paradijs voor liefhebbers van gameklassiekers

28 AUGUSTUS 2014, HILVERSUM
Samenvatting
Pong, Space Invaders, Pac-Man, Donkey Kong en Mario Bros. Deze en nog veel meer gameklassiekers zijn drie dagen lang te zien én te spelen tijdens de tweede editie van de Retro Game Experience bij Beeld en Geluid. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september verandert het hele instituut in een compleet retro game-paradijs met enorme aantallen consoles, home computers en een grote collectie klassieke arcadekasten.

Dit jaar is nog meer te zien en te doen dan tijdens de eerste editie van de Retro Game Experience vorig jaar. Tijdens het weekend kunnen bezoekers zich de blaren op de vingers gamen op echte gameklassiekers zoals Out Run, of Mortal Combat II en veel meer. Er staan films op het programma, een overzichtstentoonstelling van LucasArts, er kan gedanst worden bij de Chiptune dj’s en meegedaan worden aan de Pac-Man Highscore competitie. In de kleine tentoonstelling Before Mario is een compleet overzicht van Nintendo speelgoed en spellen tussen 1965 en 1983 te zien. Er zijn retro talks over 25 jaar Game Boy, door Steven Saunders, bekend van GameKings en over de opkomst van de Sony spelcomputer, door Dr. Retro.

Iedereen die unieke klassieke en waardevolle games denkt te hebben, kan ze op zaterdag en zondag laten taxeren door de specialisten van Magix Buttons. Op zondag sluit de Retro Game Experience af met een veiling van de tijdens het weekend ingebrachte games.

Alle onderdelen van de Retro Game Experience in Beeld en Geluid zijn toegankelijk met een toegangskaartje voor de experience. Kijk voor een compleet overzicht van het programma, tijden en prijzen op beeldengeluid.nl/retrogames. 

Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten