De zomer barst los in Beeld en Geluid

02 JULI 2014, HILVERSUM
Samenvatting
Dit weekend start de zomervakantie. Ook bij Beeld en Geluid kom je vanaf aanstaande zaterdag in zomerse sferen. Rode draad in het vakantieprogramma bij Beeld en Geluid is dit jaar de radio, een medium dat erg nauw verbonden is met het vakantiegevoel van veel Nederlanders. Radio bepaalt jaarlijks wat dé zomerhit wordt en het verbond de reislustige Nederlanders ooit met het thuisfront. De wereldontvanger ging daarom mee, waardoor ook het populaire Radio Tour de France niet gemist hoefde te worden.

“ici Radio Tour de France”

Voor veel radioluisteraars zijn de uitzendingen van Radio Tour de France een vast onderdeel van hun julimaand. Vanaf 5 juli, de start van de Tour, kunnen bezoekers bij Beeld en Geluid hun eigen Radio Tour de France uitzending maken en hoogtepunten uit de Tour geschiedenis terugluisteren in de Radiostudio in de experience.

De dagelijkse verslagen van de Tour-etappes (Tourflits!) van Gio Lippens, Jacques Chapel of Theo Koomen, de Franse popmuziek (Tourartiest!), de leuke rubriekjes en mooie Tourverhalen bezorgen menigeen sinds de jaren ‘70 een onmiskenbaar zomergevoel.

GOOOOOAAAAALLLL

Gedurende het WK haalt Beeld en Geluid historische radiofragmenten over het WK uit het archief. Het oudste fragment dat te beluisteren is, is van verslaggever Dick van Rijn van het WK in 1958 over de finale Brazilie- Zweden (die de Brazilianen met 5-2 wonnen). Maar ook het commentaar van Eddy Poelmann (WK 1978) en Jack van Gelder (WK 2010), het verhaal over het zwembadincident uit 1974 en Van Persies commentaar op zijn plaatsing van dit WK zijn er terug te luisteren.

Groeten uit…

Wat is een vakantie zonder ansichtkaarten? Of je nu naar de andere kant van de wereld reist of dichtbij huis blijft, een mooie kaart hoort er bij. Bij Beeld en Geluid kun je door middel van chroma key techniek (die ook wordt gebruikt in televisie studio’s en films) een ansichtkaart laten maken waarin je zelf je achtergrond bepaalt. Dus ook een kaartje vanuit Antarctica of Lapland, Brazilië of New York kun je simpelweg vanuit Beeld en Geluid versturen. Dagelijks vanaf 15 juli.

Stilte voor opname

Creëer jouw zomergevoel in Beeld en Geluid door mee te doen aan de mini-workshop animatie. Je kunt zelf aan de slag met de zogenaamde stop motion techniek die in animatiefilms veel wordt gebruikt, zoals in de kinderseries Buurman en Buurman of Pingu. Dagelijks vanaf 15 juli.

Alle onderdelen van de zomerprogrammering in Beeld en Geluid zijn gratis voor bezoekers van de experience. Voor tijden en meer informatie over het programma: www.beeldengeluid.nl/zomer

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten