John de Mol onthult portret in Beeld en Geluid

Beeld en Geluid Oeuvre Award winnaar vereeuwigd in de Wall of Fame

20 JUNI 2014, HILVERSUM
Samenvatting
In aanwezigheid van John de Mol is vanmiddag zijn portret op een glasplaat onthuld in de Wall of Fame in het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Op 3 maart jl. ontving John de Mol de Beeld en Geluid Oeuvre Award tijdens de uitreiking van De TV-Beelden in Amsterdam. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. In het verleden waren dit onder andere Ireen van Ditshuyzen, André van Duin, Ad van Liempt en Mart Smeets; zij zijn ook vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame.

John de Mol: “Wij zijn in Nederland niet zo 'eerderig', dus ik moet er nog een beetje aan wennen dat dit gebeurt. Toen ik hoorde dat mijn portret in de Wall of Fame zou komen vond ik dat leuk, maar nu ik zie tussen wie mijn portret hangt ben ik er écht trots op.”

De toekenning van de Beeld en Geluid Oeuvre Award lag in handen van een vijfkoppige vakjury, die een afgewogen en gewichtige afspiegeling van de branche vormt: Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van DE TV-BEELDEN), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (media directeur bij de AVROTROS), Gerard Timmer (algemeen directeur BNN-VARA) en Remko van Westerloo (directeur televisie SBS Broadcasting).

Uit het juryrapport:

“Het talent van John de Mol is zijn innovatieve kracht, zijn hoogstpersoonlijke stortvloed aan ideeën en zijn oog voor perfectie. Hij houdt van televisie en wereldwijd houden mensen van zijn programma’s. (…) Hij is een uniek en groot televisiemaker waar er in Nederland geen gelijke van is. John de Mol is bij DE TV-BEELDEN 2014 de terechte winnaar van de Beeld en Geluid Oeuvre Award.” 

Citaten
"Toen ik hoorde dat mijn portret in de Wall of Fame zou komen vond ik dat leuk, maar nu ik zie tussen wie mijn portret hangt ben ik er écht trots op." John de Mol
Afbeeldingen
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten