Vanaf nú: WK verhalen IN Beeld en Geluid

“Geen media, geen WK”: schandalen, oranjelegioen, helden, commentatoren

12 JUNI 2014, HILVERSUM
Samenvatting
Weet jij nog hoe het voelde in 2010: Spanje, Robben, een enorme kans en daarna de kater? Snijdt juist “Duitsland 1974” je nog steeds door de ziel? Of put je hoop uit de wonderschone, beslissende actie van Bergkamp in 1998 tegen Argentinië? Waarschijnlijk heb je deze bloedstollende wedstrijden op televisie gezien of op de radio gehoord. Live en herhaling na herhaling. Want zonder radio en televisie geen WK-gevoel.

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid kan iedereen vanaf vandaag terug in de geschiedenis van Wereldkampioenschappen. Zodra de bezoekers binnenkomen worden zij ondergedompeld in de meest bijzondere beelden en radiofragmenten. Voetbalfans kunnen hun hart ophalen bij speciale radiozuilen die een bijzondere selectie radiofragmenten laten horen rondom de thema’s: schandalen, Oranjelegioen, helden, commentatoren en “geen media, geen WK”.

Naast de radiofragmenten vertonen we in de bioscoopzalen sportprogramma’s, films en documentaires waarin voetbal en alle emoties die daarbij horen centraal staan.

Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten