Beeld en Geluid opent Buis & Haard Lounge

01 APRIL 2014, HILVERSUM
Samenvatting
Beeld en Geluid opende naar aanleiding van de duizendste editie van de rubriek Buis & Haard – een wekelijkse rubriek in de VARAgids - een complete Buis & Haard Lounge in de experience. Bezoekers zien er de hoogtepunten uit 20 jaar Buis & Haard, kunnen een film bekijken over het maakproces of meedoen aan een quiz.

Cécile Koekkoek, hoofdredacteur van de VARAgids, en Bert van der Veer, programmamaker, brachten als eersten een bezoek aan de Buis & Haard Lounge in de Beeld en Geluid experience.

Het is voor het eerst dat Beeld en Geluid een plek inruimt voor een tijdschriftrubriek uit een omroepgids. De Buis & Haard Lounge is vanaf nu een vast onderdeel van de publieksattractie in Hilversum waar het allemaal draait om radio en televisie.

Afbeeldingen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten