TOP 2000 CAFÉ STAAT BIJ BEELD EN GELUID

Beleef live Radio 2 bij Beeld en Geluid

12 NOVEMBER 2012, HILVERSUM
Samenvatting
Dit weekend is het Top 2000 Café verrezen in het atrium van Beeld en Geluid in Hilversum. De immense constructie rust op een ingenieuze buizenconstructie in de vijf verdiepingen tellende diepe canyon.Hiervoor was 31 ton materiaal, waarvan 5.250 meter steigerpijp nodig. In het café zijn dit jaar weer meer voor het publiek toegankelijke evenementen gepland dan voorgaande jaren. De eerste televisieopnames voor de Top 2000 Quiz van de NTR vinden op 17 november al plaats.
Programmering Top 2000 Café
Te beginnen met de Radio 2 Top 2000 Stemfinaledag op vrijdag 23 november. Talloze BN'ers komen langs in het Top 2000 Café met hun stemlijstjes. Vanaf 3 december nemen Frits Spits en Bert Haandrikman iedere werkdag een voorproefje op de Top 2000 in KRO's Tijd voor Twee Top 2000 Proeflokaal. Ook andere Radio 2-programma's komen dit jaar vanuit het café, zoals Cappuccino (NCRV), Het Platenpaleis (BNN), KRO’s Hemelbestormers en Spijkers met Koppen (VARA). En uiteraard wordt van Eerste Kerstdag t/m Oudjaarsdag de Radio 2 Top 2000 rechtstreeks uitgezonden vanuit het gezelligste muziekcafé van Nederland. Bij al deze programma’s is publiek van harte welkom. Nieuw dit jaar is dat vooraf een plek kan worden gereserveerd. Een compleet programmaoverzicht is te vinden op beeldengeluid.nl. 

Radio 2 Top 2000
De Radio 2 Top 2000 is het grootste radio- en muziekevenement van Nederland. De lijst van tweeduizend platen wordt jaarlijks samengesteld door het publiek en uitgezonden van Eerste kerstdag tot en met Oudejaarsavond op Radio 2. De Top 2000 trekt jaarlijks 11 miljoen mensen via radio, televisie en internet en is volgens de luisteraars een vaste waarde bij de feestdagenbeleving. De Top 2000 live beleven kan bij Beeld en Geluid in Hilversum. 
 
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.