Ron Brandsteder wordt fabrieksdirecteur

Brandsteder speelt rol in zomerprogrammering van Beeld en Geluid

05 JUNI 2012, HILVERSUM, NEDERLAND
Samenvatting
Ron Brandsteder speelt vanaf 28 juni de rol van fabrieksdirecteur in André van Duins Pretfabriek bij Beeld en Geluid in Hilversum. André van Duins Pretfabriek is een 15 meter lange fabriek in het atrium van Beeld en Geluid waar bezoekers zelf aan de slag gaan om flinke lachsalvo's te maken, te ontdekken of te onderdrukken.

Als aanvulling op de succesvolle tentoonstelling over het werk van André van Duin presenteert Beeld en Geluid tijdens de zomer de Pretfabriek. Onderdeel van deze Pretfabriek is het spelen van een scène waarin de bezoeker zich moet zien te redden in een sollicitatie naar de functie van pretverkoper. De bezoeker komt terecht in de directeurskamer waar hij wordt opgewacht door “directeur” Ron Brandsteder. Het gesprek dat dan volgt vergt het uiterste van de sollicitant.

Verder heeft de Pretfabriek een lopende band waar de vreemdste dingen moeten worden ingepakt. Bezoekers kunnen hun moeders en vaders door de metamorfosemachine draaien of meedoen aan de André van Duin Move-alike wedstrijd en met Kinect de beste moves oefenen. André van Duins Pretfabriek is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar, maar pas op! Buikpijn van het lachen behoort tot de risico’s.

André van Duins Pretfabriek is te bezoeken van 28 juni t/m 3 september en wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation. Beeld en Geluid is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.30 uur. Meer informatie over de experience van Beeld en Geluid en de tentoonstelling over André van Duin is te vinden op www.beeldengeluid.nl

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.