Ron Brandsteder wordt fabrieksdirecteur

Brandsteder speelt rol in zomerprogrammering van Beeld en Geluid

05 JUNI 2012, HILVERSUM, NEDERLAND
Samenvatting
Ron Brandsteder speelt vanaf 28 juni de rol van fabrieksdirecteur in André van Duins Pretfabriek bij Beeld en Geluid in Hilversum. André van Duins Pretfabriek is een 15 meter lange fabriek in het atrium van Beeld en Geluid waar bezoekers zelf aan de slag gaan om flinke lachsalvo's te maken, te ontdekken of te onderdrukken.

Als aanvulling op de succesvolle tentoonstelling over het werk van André van Duin presenteert Beeld en Geluid tijdens de zomer de Pretfabriek. Onderdeel van deze Pretfabriek is het spelen van een scène waarin de bezoeker zich moet zien te redden in een sollicitatie naar de functie van pretverkoper. De bezoeker komt terecht in de directeurskamer waar hij wordt opgewacht door “directeur” Ron Brandsteder. Het gesprek dat dan volgt vergt het uiterste van de sollicitant.

Verder heeft de Pretfabriek een lopende band waar de vreemdste dingen moeten worden ingepakt. Bezoekers kunnen hun moeders en vaders door de metamorfosemachine draaien of meedoen aan de André van Duin Move-alike wedstrijd en met Kinect de beste moves oefenen. André van Duins Pretfabriek is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar, maar pas op! Buikpijn van het lachen behoort tot de risico’s.

André van Duins Pretfabriek is te bezoeken van 28 juni t/m 3 september en wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation. Beeld en Geluid is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.30 uur. Meer informatie over de experience van Beeld en Geluid en de tentoonstelling over André van Duin is te vinden op www.beeldengeluid.nl

Afbeeldingen
Video's
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten