Ron Brandsteder wordt fabrieksdirecteur

Brandsteder speelt rol in zomerprogrammering van Beeld en Geluid

05 JUNI 2012, HILVERSUM, NEDERLAND
Samenvatting
Ron Brandsteder speelt vanaf 28 juni de rol van fabrieksdirecteur in André van Duins Pretfabriek bij Beeld en Geluid in Hilversum. André van Duins Pretfabriek is een 15 meter lange fabriek in het atrium van Beeld en Geluid waar bezoekers zelf aan de slag gaan om flinke lachsalvo's te maken, te ontdekken of te onderdrukken.

Als aanvulling op de succesvolle tentoonstelling over het werk van André van Duin presenteert Beeld en Geluid tijdens de zomer de Pretfabriek. Onderdeel van deze Pretfabriek is het spelen van een scène waarin de bezoeker zich moet zien te redden in een sollicitatie naar de functie van pretverkoper. De bezoeker komt terecht in de directeurskamer waar hij wordt opgewacht door “directeur” Ron Brandsteder. Het gesprek dat dan volgt vergt het uiterste van de sollicitant.

Verder heeft de Pretfabriek een lopende band waar de vreemdste dingen moeten worden ingepakt. Bezoekers kunnen hun moeders en vaders door de metamorfosemachine draaien of meedoen aan de André van Duin Move-alike wedstrijd en met Kinect de beste moves oefenen. André van Duins Pretfabriek is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar, maar pas op! Buikpijn van het lachen behoort tot de risico’s.

André van Duins Pretfabriek is te bezoeken van 28 juni t/m 3 september en wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation. Beeld en Geluid is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.30 uur. Meer informatie over de experience van Beeld en Geluid en de tentoonstelling over André van Duin is te vinden op www.beeldengeluid.nl

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten