WOORDENTIKKERTJE FANDAG IN BEELD EN GELUID

Streven naar een miljoen tags voor beter doorzoekbaar archief Man bijt Hond

26 APRIL 2012, HILVERSUM
Samenvatting
Aanstaande woensdag 2 mei organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samen met het NCRV programma Man bijt Hond de Woordentikkertje Fandag. Het doel van deze dag is één miljoen tags te verzamelen. De woorden (‘tags’) die spelers invoeren bij het bekijken van afleveringen van Man bijt Hond, worden gebruikt om de fragmenten op de website van het televisieprogramma beter te kunnen doorzoeken.

WOORDENTIKKERTJE FANDAG IN BEELD EN GELUID

Streven naar een miljoen tags voor beter doorzoekbaar archief Man bijt Hond 

Hilversum - Aanstaande woensdag 2 mei organiseert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samen met het NCRV programma Man bijt Hond de Woordentikkertje Fandag. Het doel van deze dag is één miljoen tags te verzamelen. De woorden (‘tags’) die spelers invoeren bij het bekijken van afleveringen van Man bijt Hond, worden gebruikt om de fragmenten op de website van het televisieprogramma beter te kunnen doorzoeken.

De website van Man bijt hond heeft een online archief, waarop inmiddels ruim 14.000 verschillende fragmenten te bekijken zijn. Omdat dit er zoveel zijn en het archief alleen maar groter wordt, zijn fragmenten soms lastig te vinden. Het spel Woordentikkertje maakt het archief van Man bijt hond spelenderwijs beter doorzoekbaar. 

Woensdag 2 mei worden fans van Man bijt Hond en Woordentikkertje uitgedaagd om zoveel mogelijk tags toe te voegen zodat het magische aantal van één miljoen bereikt zal worden. Iedereen is tussen 12.30-17.30 uur welkom bij Beeld en Geluid om het daar ter plekke tegen elkaar op te nemen in een echte tagbattle. Alle personen die op dat moment meespelen- dus ook vanaf een andere locatie - maken kans op een mooie draagbare spelcomputer. 

Man bijt hond: Woordentikkertje blijft nog tot en met 14 mei online.

Over Woordentikkertje

Woordentikkertje is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in samenwerking met de NCRV. Woordentikkertje wordt mogelijk gemaakt door Beelden voor de Toekomst. De Vrije Universiteit Amsterdam adviseert het projectteam in het kader van het PrestoPRIME onderzoeksproject.

Noot voor de redactie.

Voor meer informatie over het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid:

Jennemiek Leijssen, T 035 6771652, E jleijssen@beeldengeluid.nl 

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten