Van Duin verrast tijdens opening tentoonstelling

Dit jaar krijgt het Media Park de André van Duinboulevard.

15 FEBRUARI 2012, HILVERSUM, NEDERLAND
Samenvatting
André van Duin werd tijdens de opening van zijn tentoonstelling bij Beeld en Geluid in Hilversum verrast door Joop van den Ende en de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, met een eigen straat: de André van Duinboulevard. De boulevard zal dit jaar nog worden geopend op een nader te bepalen plaats op het Media Park en krijgt voorlopig een plekje bij Beeld en Geluid in de tentoonstelling.

André van Duin werd  tijdens de opening van zijn tentoonstelling bij Beeld en Geluid in Hilversum verrast door Joop van den Ende en de burgemeester van Hilversum, Pieter Broertjes, met een eigen straat: de André van Duinboulevard. De boulevard zal dit jaar nog worden geopend op een nader te bepalen plaats op het Media Park en krijgt voorlopig een plekje bij Beeld en Geluid in de tentoonstelling. Van Duin was actief betrokken bij de totstandkoming van zijn tentoonstelling en reageerde verrast op de onthulling van het straatnaambord.

Van Duin reageerde alert op de vraag van ceremoniemeester Ron Brandsteder om een vaste parkeerplek: "Jij mag je hond uitlaten op mijn boulevard zonder poepzakje”.

In de nieuwe tentoonstelling presenteert Beeld en Geluid het werk van de volkskomiek in de vorm van een huis. In dit huis, Chez André gedoopt,  is heel veel terug te zien en luisteren uit de bijna 50 jarige carrière van Van Duin. Dik Voormekaar, de Pizzaman. Willempie, Meneer Wijdbeens en Mevrouw en Meneer de Bok, ze zijn er allemaal terug te zien.

Er is een zolder vol herinneringen met liedjes, sketches, memorabele televisieoptredens en natuurlijk ook een stamkroeg waar je je als bezoeker zelf gast in een sketch waant. Jet van het Toilet drukt ondertussen bezoekers op het hart vooral niets achter te laten op haar toiletten. Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk een Animal Cracker te maken, speciale gast te zijn in een uitzending van de Dik voor Mekaar Show, meelopen in een eeuwigdurende polonaise en meezingen met de grootste carnavalshits van André van Duin. De resultaten van de diverse doe-dingen krijgt de bezoeker na afloop thuisgestuurd.


De nieuwe tentoonstelling over André van Duin wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de BankGiro Loterij en de Provincie Noord-Holland. 


Foto: Paul Ridderhof

Citaten
""Wat me vooral zo trof is dat het een tentoonstelling is niet over jou, maar met jou, door jou en door de ogen van iemand die jouw werk bewondert"." Joop van den Ende
""Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan de lach; André van Duin. Hij is de laatste der Mohicanen in de traditie van de revue"." Jan Müller, algemeen directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten