Jan Wijdbeens bezoekt als eerste tentoonstelling over André van Duin

André van Duin is vanaf 16 februari te zien, te horen en bijna te voelen met een eigen tentoonstelling bij Beeld en Geluid in Hilversum.

15 FEBRUARI 2012, HILVERSUM, NEDERLAND
Samenvatting
Meneer Wijdbeens bracht vanmorgen, onder grote belangstelling van de Nederlandse pers, als eerste een bezoekje aan de tentoonstelling over het werk van André van Duin bij Beeld en Geluid in Hilversum. De tentoonstelling is vanaf 16 februari t/m 28 oktober te zien.

In de tentoonstelling wordt het werk van de André van Duin gepresenteerd. In zijn tijdelijke huis, Chez André gedoopt, worden bezoekers in 3D toegesproken door André zelf. Maar ook bekende typetjes als Koos Grandioos, meneer Wijdbeens, de Pizzaman en Meneer en Mevrouw de Bok komen tot leven. Corrie van Gorp kroop daarvoor weer even in haar Mevrouw de Bok kostuum.  De tentoonstelling is te zien van 16 februari t/m 28 oktober 2012.

Er is een zolder vol herinneringen met foto’s, liedjes, sketches, memorabele televisieoptredens en natuurlijk een stamkroeg waar je je als bezoeker zelf gast in een sketch waant. Jet van het Toilet drukt ondertussen bezoekers op het hart vooral niets achter te laten op haar toiletten. Daarnaast is het mogelijk een Animal Cracker te maken, speciale gast te zijn in een uitzending van de Dik Voormekaar Show, mee te lopen in de eeuwigdurende polonaise en mee te zingen met de grootste carnavalshits van André. De resultaten van de diverse doe-dingen krijgen bezoekers na afloop thuisgestuurd.


Meer informatie is te vinden op: www.beeldengeluid.nl/andrevanduin


De nieuwe tentoonstelling over André van Duin wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de BankGiro Loterij en de Provincie Noord-Holland.


Colofon: 
Illustraties                          : Stefaan van Hyfte
Grafisch Ontwerp               : Jasper van Goor

Cartoon Lachloop              : Paul van der Steen

Tentoonstellingsbouw       : Hollandse Handen
3D content makers            : A Milion Dreams / Ivo Broekhuizen, Mirjam Nooij
Software ontwikkeling       : Kiss The Frog

Citaten
""Hete spijzen, hete spijzen, aan de kant! Gaat u mee voor een rondgang door mijn huis". " Jan Wijdbeens
""Het is een mooie aanleiding; nu ik deze maand 65 word en bijna vijftig jaar in het vak zit. Ik heb een aantal oeuvre prijzen gehad, dit is wel een hoogtepunt zeer zeker! "" André van Duin
""In de tentoonstelling zijn we te gast op de verjaardag van André. We willen de bezoeker zo dicht mogelijk bij de jarige bewoner brengen. Letterlijk aan de tafel bij André laten aanschuiven."" Annemarie Nycolaas, manager tentoonstellingen Beeld en Geluid
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten