Dutch Media Week drive-in bioscoop geopend door Matthijs van Nieuwkerk

366918 jlousberg r1 1426 web 8cabdf large 1601981968

Fotografie: Light at work

Hilversum, 2 oktober 2020 - De Dutch Media Week drive-in bioscoop is vanavond op grootse wijze geopend door Matthijs van Nieuwkerk. Onder toeziend oog van zo'n 60 claxonnerende auto’s gaf hij op het Media Park in Hilversum het startsignaal voor de eerste voorpremiere van Aznavour, le regard de Charles. In samenwerking met Filmtheater Hilversum genieten bezoekers tussen 3 en 11 oktober dagelijks van diverse films en voorpremières. 

‘Wat een feest om op een covid-veilige manier toch zo veel mensen bij elkaar te krijgen voor de aftrap van deze prachtige week, waarin media centraal staan in Nederland,’ aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid en organisator Dutch Media Week. Om de drive-in bioscoop te openen, overhandigde hij Matthijs van Nieuwkerk de afstandsbediening van het scherm. Deze afstandsbediening werd 14 jaar eerder door koningin Beatrix gebruikt om het gebouw van Beeld en Geluid te openen. 

Kijk voor het aanbod van films op www.dutchmediaweek.nl. Tickets zijn verkrijgbaar via Filmtheater Hilversum. 

Over Dutch Media Week

Dutch Media Week toont de ontwikkeling van de media en de impact ervan op mens en maatschappij. Van 3 tot en met 11 oktober belichten, stimuleren, promoten en vieren we vele prachtige ontwikkelingen en initiatieven van de Nederlandse media. Dit jaar volledig online met interessante workshops, talkshows en symposia en een grootse drive-in bioscoop op het Media Park! Alle activiteiten zijn gratis online te volgen via www.dutchmediaweek.nl.

366919 jlousberg r1 1495 web%20%281%29 f83fc6 large 1601981969

Fotografie: Light at work

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten