Evelien de Bruijn en Winfried Baijens versterken jury Philip Bloemendal Prijs

364699 evelien%20de%20bruijn%20en%20winfried%20baijens 63c4f4 large 1600247897

De jury van de Philip Bloemendal Prijs heeft twee nieuwe leden. Radio en televisie presentatrice Evelien de Bruijn en NOS presentator Winfried Baijens zullen mede bepalen wie het jonge journalistieke presentatietalent in de media van 2020 wordt. Op 10 december 2020 wordt de tweejaarlijkse prijs voor de tiende keer uitgereikt bij Beeld en Geluid. Tot en met 9 oktober kan jong, journalistiek presentatietalent zich opgeven of worden voorgedragen. 

Nieuwe leden vakjury 

Evelien de Bruijn startte haar carrière bij 3FM. Vervolgens werkte ze bij  RTVUtrecht en Hart van Nederland. Als nieuwslezer is ze elke ochtend te horen bij ‘Ekdom in de Morgen’. Onlangs maakte ze de podcast ‘Uit de podcast’ over de coming out van haar zoon en Bekende Nederlanders. 

 

Winfried Baijens is journalist en presentator van het NOS Journaal en iedere zaterdag van het NOS Radio 1 Journaal. Daarnaast maakt hij voor de NOS de YouTube serie Achter de Headlines. Winfried startte zijn carrière bij NOVA waar hij vier jaar werkzaam was voor zijn overstap naar de NOS. Later was hij te horen en zien bij BNN, gevolgd door de NTR.

De volledige jury voor de Philip Bloemendal Prijs 2020 bestaat uit Jan Westerhof (voorzitter), Antoin Peeters, Saskia Houttuin, Eva Cleven, Winfried Baijens, en Evelien de Bruijn.

Stimuleringsprijs

De Stichting Philip Bloemendal Fonds stelt zich met de tweejaarlijkse stimuleringsprijs het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren ten doel. De aangemelde talenten worden door de vakjury onder andere beoordeeld op het zorgvuldig en doelmatig gebruik van de Nederlandse taal, hun stem, spraak, formulering en aspecten van persoonlijke presentatie.

Oud-winnaars

Eerdere winnaars zijn Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk, (2008), Ajouad el-Miloudi (2010), Luuk Ikink (2012), Arman Avsaroglu (2014), Eva Cleven (2016) en Saskia Houttuin (2018).

 

Talent aanmelden

Tot en met 9 oktober kan jong, journalistiek presentatietalent zich opgeven of worden voorgedragen. Meer informatie, voordragen of aanmelden: www.bloemendal.info 

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten