Beeld en Geluid start video-inzamelingsactie over het dagelijkse leven tijdens de lockdown

353966 blanco uithethart 1920x1080 8cc40d large 1588248960

COVID-19, de intelligente lockdown, social distance en de 1,5 meter maatschappij; begrippen die twee maanden geleden nog onbekend waren en nu tot onze dagelijkse vocabulaire behoren. Want ons leven ziet er momenteel totaal anders uit dan we gewend zijn. We vergaderen online met collega’s, hebben op afstand contact met dierbaren, staan op 1,5 meter afstand met de buurvrouw te praten en kunnen niet meer naar het theater of het strand. 

Beeld en Geluid legt deze bijzondere tijd vast door video’s uit het dagelijkse leven van Nederlanders te verzamelen en toe te voegen aan zijn archief. Hiervoor start het vandaag met de landelijke inzamelingsactie Verhalen uit het hart. Een selectie van de inzendingen bewaren we voor de eeuwigheid en maken we toegankelijk, zodat we nu en in de toekomst kunnen zien hoe wij leefden in deze Corona-tijd. Ook zal een aantal video’s in het nieuwe museum vertoond worden.

Voor de campagne hebben we de website Verhalen uit het hart ingericht waar de amateurfilmers hun video kunnen uploaden. Hier kunnen zij selecteren op welke manier zij hun video gearchiveerd willen hebben. Een overzicht van de ingestuurde video's is hier terug te zien. 

Verhalen uit het hart wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten