Beeld en Geluid en NPO slaan handen ineen

Beeld en Geluid opent archief voor online Heimwee TV

350864 npostart b4beb3 large 1585557846

 

Het on demandplatform van de Publieke Omroep NPO Start biedt in samenwerking met Beeld en Geluid vanaf vandaag het aanbod van Heimwee TV ook online aan. Op NPO Start komen de daguitzendingen te staan van Heimwee TV die sinds vanochtend 09:00 uur worden uitgezonden op NPO 2, aangevuld met andere legendarische programma’s uit het archief van Beeld en Geluid.

Programma’s van weleer die het (terug)kijken waard zijn nu velen aan huis gekluisterd zijn; André van Duin, Zeg ‘ns Aaa, Koefnoen, All Stars, Oppassen!!! en nog veel meer. Naast het genieten van legendarische interviewers als Sonja Barend en Willem Duys, is er ook volop ruimte voor jeugdseries als Floris, Madelief en Het Zakmes. Ook programma’s die ooit een Gouden Televizier-Ring wonnen, zoals Eén van de Acht, André van Duins Dag dag heerlijke lach en Kopspijkers, zijn op het kanaal terug te zien.

Naast het aanbod op NPO Start is ook de lineaire programmering van Heimwee TV tot stand gekomen dankzij een nauwe samenwerking tussen NPO en Beeld en Geluid. Bekijk hier Beeld en Geluid bij je thuis op NPO Start.

Over Beeld en Geluid bij je thuis en NPO Start: 

Het museum Beeld en Geluid mag dan tijdelijk gesloten zijn, de rijke collectie blijft geopend. De samenwerking met NPO Start is onderdeel van het platform Beeld en Geluid bij je thuis waar vele online activiteiten samenkomen en verhalen over media verteld worden, zoals de verslaggeving van eerdere pandemieën in de media.

Bekijk het platform Beeld en Geluid bij je thuis hier.

NPO Start is het voor iedereen beschikbare on demand-kanaal van de Publieke Omroep, te vinden via NPOstart.nl en de NPO-app, gratis te downloaden via alle stores.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten