Beeld en Geluid ontvangt 489.560 euro dankzij deelnemers BankGiro Loterij

303560 bgl ggg cheques beeldengeluid 9ecd1d original 1550069529

Amsterdam, 13 februari 2019. Op dinsdag 12 februari ontving Beeld en Geluid een gulle bijdrage van maar liefst 489.560 euro voor de ontwikkeling van het museum, interactieve presentaties en culturele programmering. Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij kreeg directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer de cheque overhandigd uit handen van ambassadeur Albert Verlinde.

 

Ontwikkeling Beeld en Geluid

Deze bijdrage helpt Beeld en Geluid in de ontwikkeling van het museum, presentaties en programmering. Zo opende Beeld en Geluid onlangs de nieuwe tentoonstelling Serieus grappig met daaromheen een uitgebreide culturele programmering voor jong en oud en wordt in november 2019 groots gevierd dat radio 100 jaar bestaat. 

‘’We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar voor deze prachtige bijdrage. Voor heel Nederland maken we er presentaties mee over media. Ik nodig iedereen en zéker alle VIP-kaarthouders uit om zich bij Beeld en Geluid te laten betoveren, verbazen en verwonderen door ons rijke mediageheugen", aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid.

Goed Geld Gala

De schenking aan Beeld en Geluid werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala, dat op 12 februari plaatsvond in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij wordt er dit jaar opnieuw een miljoenenbedrag geschonken aan cultuur in Nederland. De helft van de opbrengst van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder Beeld en Geluid. Met deze steun blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten