Ruim 200.000 bezoekers Beeld en Geluid in 2018

Afgelopen jaar trok het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ruim 200.000 bezoekers, waarvan ruim 32.000 in de laatste week van december. In deze eerste week van de kerstvakantie zendt NPO Radio 2 de Top 2000 live uit vanuit het Top 2000 Café. Ook in de tweede week van de kerstvakantie staan de activiteiten in het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid niet stil. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan de Familie Pubquiz of een eigen hoorspel maken.

299625 paul%20ridderhof%2027dec18%20%281025%29 d63597 large 1546261324

Het jaar van Beeld en Geluid

De ruim 200.000 bezoekers in 2018 zijn onder andere te danken aan de tentoonstelling Nieuws of Nonsense: #demediamindfuck waarin de rol van nieuwsmedia in verwarrende tijden van fake news en filter bubbels werd belicht. Ook genoten bezoekers van een uitgebreide culturele programmering met onder andere een college over nieuwsmedia van Joris Luyendijk, een inkijkje in satire via een lezing van De Speld, een hommage aan Tineke de Nooij, VR masterclasses, een theaterprogramma ter ere van Philip Bloemendal en een bootcamp vloggen.

Satire centraal in 2019

Voor het nieuwe jaar werkt Beeld en Geluid hard aan de ontwikkeling van de nieuwe tentoonstelling Serieus Grappig met bijdragen van onder andere Van Kooten en De Bie, Arjen Lubach en Koefnoen. De tentoonstelling toont de rijkdom van de satire-traditie in Nederland en beantwoord vragen als ‘wat is satire?’ en ‘wat is het belang van satire voor de vrije en open samenleving?’. Via herkenning en hilariteit wordt de bezoeker aan het denken gezet. De tentoonstelling is vanaf 8 februari 2019 te zien bij Beeld en Geluid.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten