Dutch Media Week: een kijkje in de wereld van vloggers en mediamakers

Open Studio Dagen en Familiefestival, 1 t/m 10 september 2018

Tijdens Dutch Media Week, hét festival voor iedereen die van media houdt, gaan tijdens de Open Studio Dagen deuren open die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor radio- en televisiemakers. Voor jong en oud worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Presentaties van televisiemakers, talks van vloggers, workshops presenteren in de studio’s en optredens van diverse artiesten.Tijdens het Familiefestival staat de eigen (online) identiteit centraal. Bekende vloggers en presentatoren vertellen over de rol van media in hun eigen leven. Alles draait tijdens Dutch Media Week om de impact van media; leuk, verrassend, informeel, gezellig en ook nog eens leerzaam.

285363 foto%20dutch%20media%20week 20cdb4 large 1531739381

Achter de schermen tijdens de Open Studio Dagen

Dutch Media Week trapt af met de Open Studio Dagen, een weekend waar bezoekers een kijkje achter de schermen krijgen op het Media Park. AVROTROS, NOS en omroep MAX openen hun studio’s om bezoekers te laten zien hoe media gemaakt worden. Zo kunnen ze autocue lezen met diverse MAX-presentatoren in het decor van Tijd voor MAX of een kijkje nemen achter de schermen in de EenVandaag-studio en de Sterren NL Radio-studio. AVROTROS-presentatoren als Anniko van Santen, Ron Boszhard en Frits Sissing zijn aanwezig voor een meet en greet. De artiesten van het Junior Songfestival en FOURCE geven een mini-concert. Open Studio Dagen Radio zendt een leuke mix van landelijke DJ's uit. Daarnaast is de televisietoren te beklimmen, kunnen bezoekers zichzelf 3D vastleggen en is er ruimte om met film en greenscreens aan de slag te gaan.

Familiefestival; media en je (online) identiteit

Tijdens Dutch Media Week vindt er bij Beeld en Geluid het Familiefestival plaats. Voor families met kinderen dé plek om te luisteren naar talks van bekende vloggers, acteurs en programmamakers. Pip Pellens (winnaar Dance Dance Dance, GTST), Janouk Kelderman (Het Klokhuis), Nienke de la Rive Box (De Buitendienst, 3 Op Reis) en Ismail Ilgün (vlogger) vertellen over de rol van (online) media in hun leven en praten met de bezoekers over de manier waarop zij met media omgaan. Het familiefestival is ook dé plek om samen met de hele familie mee te doen aan verschillende workshops als vloggen, foto’s bewerken en emoticons maken om zo te ontdekken hoe je je eigen (online) identiteit kunt vormgeven. Want daar gaat dit festival over: Wie ben je als mediapersoonlijkheid? En wat is het verschil tussen ouders en kinderen? Leerzaam, maar vooral ook leuk.

285364 foto%20dutch%20media%20week%202 ea5123 large 1531739703

De Open Studio Dagen vinden plaats op zaterdag 1 en zondag 2 september. Meer info op www.openstudiodagen.nl.

Het Familiefestival vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. Meer info op www.dutchmediaweek.nl.

De complete programmering van Dutch Media Week is te zien op www.dutchmediaweek.nl.

Dutch Media Week wordt georganiseerd door Dutch Media Foundation en Beeld en Geluid, in nauwe samenwerking met Hilversum Marketing. 

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten