Wim Sonneveld, Flat Earth News en Philip Bloemendal bij Beeld en Geluid

Beeld en Geluid heeft komende weken weer veel mediagerelateerde programma's op de agenda staan. Op zondag 10 juni is er een theaterprogramma van cabaratiër Wim Daniëls over de grote nieuwslezer Philip Bloemendal. Op zondag 17 juni vertelt onderzoeksjournalist Nick Davies over de journalistiek van nu in vergelijking met de journalistiek van 10 jaar geleden. Op zondag 24 juni vertoont Beeld en Geluid tot slot de film +/- 9000 keer Wim Sonneveld.

281821 wim%20sonneveld.%20kippa%2c%20datum%20onbekend.%20collectie%20beeld%20en%20geluid 4d7a51 original 1527766387

Wim Daniëls over Philip Bloemendal

Zondag 10 juni [ 15.30 - 17.00 uur| meer info

Cabaretier Wim Daniëls neemt in dit theaterprogramma het taalgevoel en de humor van Philip Bloemendal, dé stem van naoorlogs Nederland, onder de loep. Het timbre van Bloemendal is onlosmakelijk verbonden met het Polygoon bioscoopjournaal, dat het nieuws bracht in naoorlogs Nederland. Het programma van Daniëls is speciaal samengesteld in het kader van de 100ste geboortedag van Bloemendal, op 25 juni aanstaande.

Flat Earth News - 10 jaar later

Zondag 17 juni | 14.00 - 15.30 uur | meer info

Tien jaar na de publicatie van zijn verontrustende boek Flat Earth News (Gebakken Lucht) halen de Vereniging van Onderzoeksjournalisten en Beeld en Geluid Nick Davies naar Hilversum. Hoe verhoudt de journalistiek van 10 jaar geleden zich tot die van nu, in een tijd waarin we allemaal bekend zijn met begrippen als nepnieuws, alternatieve feiten en feitenvrije opinies?

+/- 9000 keer Wim Sonneveld, met inleiding door Frank Jochemsen

Zondag 24 juni | 14.30 - 16.00 uur | meer info

Beeld en Geluid vertoont, in het kader van de 101ste geboortedag van Wim Sonneveld, de documentaire +/- 9000 keer Wim Sonneveld (Kees Brusse, 1971). We hebben de film opnieuw gescand van de originele filmnegatieven, waardoor deze er beter uitziet dan ooit. Journalist en Sonneveld-kenner Frank Jochemsen geeft een inleiding bij de film.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten