Beeld en Geluid werkt samen met Tinker aan vernieuwing museum

Beeld en Geluid, het instituut voor mediacultuur, vernieuwt zijn museum. Het nieuwe museum, dat de huidige experience vervangt, wordt de fysieke én online plek voor iedereen die van mediacultuur houdt. De centrale verhaallijn binnen het nieuwe museum is dat iedereen een plek inneemt in de media. Als consument, als onderwerp en - in explosief toenemende mate - als deelnemer/maker.  Het nieuwe museum laat de bezoeker ervaren hoe dat werkt én hoe dat zo gekomen is. Tinker imagineers maakt het geïntegreerde ruimtelijke, grafische en mediaontwerp.

277048 foto%20beeld%20en%20geluid cc226f original 1522917690

Stan Boshouwers (oprichter van Tinker) en Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur van Beeld en Geluid) ondertekenen de samenwerking.

Beeld en Geluid verzorgt alle content en beheert het gehele vernieuwingsproces met een team van de allerbeste partijen uit de markt. Creatief strateeg Pieter van der Heijden (XPEX) ontwikkelde voor Beeld en Geluid het masterplan en is eindverantwoordelijk voor de art directie. De aanbesteding voor multimedia producers, AV-specialisten en gamedesigners wordt binnenkort gepubliceerd op TenderNed.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten