Documentairemaker Frans Bromet geëerd met glazen portret op Wall of Fame van Beeld en Geluid

Beeld en Geluid, het instituut voor mediacultuur, bracht vanmiddag een hommage aan documentairemaker Frans Bromet, naar aanleiding van de Ere Zilveren Nipkowschijf die hij in 2017 in ontvangst mocht nemen voor zijn oeuvre. Winnaars van deze prijs worden vereeuwigd in de Wall of Fame van Beeld en Geluid.

271077 jlousberg  d3 2733 web dcb754 large 1517334771

Verschillende collega-documentairemakers, waaronder documentairemaker Sunny Bergman en televisiemaker Rutger Castricum, vertelden hoe zij zich door het werk van Bromet hebben laten inspireren. Dit gebeurde aan de hand van een groot aantal fragmenten uit het veelzijdige werk van Bromet.

Wall of Fame

Op de Wall of Fame van Beeld en Geluid worden mediapersoonlijkheden geëerd die in het verleden een Beeld en Geluid Oeuvre Award, een Ere Zilveren Nipkowschijf of een Zilveren Reissmicrofoon hebben gewonnen, zoals Linda de Mol, Wim T. Schippers, André van Duin en Bert Haanstra. Jaap Drupsteen ontwerpt de glazen portretten voor de Wall of Fame.

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.



berichten