Beeld en Geluid omgetoverd tot kinderpersbureau in voorjaarsvakantie

Wat komt er allemaal bij kijken om journalist te zijn? In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar voor een dag in de huid van een journalist kruipen. Hiervoor wordt bij instituut voor mediacultuur Beeld en Geluid een kinderpersbureau ingericht, waar kinderen spelenderwijs allerlei aspecten van het vakgebied leren.

269945 foto%20door%20paul%20ridderhof be3193 large 1516184809

Kinderpersbureau

Zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart (vakantie regio Midden en Noord) | elke dag 11.00 – 16.00

In het kinderpersbureau worden kinderen ‘opgeleid’ tot journalisten. Er is een circuit waarin ze verschillende vaardigheden kunnen leren. Hoe kijk je bijvoorbeeld scherp naar nieuws? Wat is echt en wat is nep? En hoe vind je de info die je nodig hebt voor jouw nieuwsbericht? Kinderen worden al spelenderwijs bewust gemaakt van wat er allemaal komt kijken bij het maken van nieuws. Wanneer de jonge bezoekers de vaardigheden de baas zijn, verdienen ze een ware perskaart.

Vraag maar raak aan presentatrice Simone Weimans (NOS)!

Donderdag 1 maart | 15.00 – 16.00

Op 1 maart kunnen kinderen naar een interactieve presentatie van NOS-nieuwslezer Simone Weimans kijken. Simone vertelt in een programma over haar motivatie om journaliste te worden, haar ambities, haar dagelijkse werkzaamheden en meer. Daarnaast geeft ze presentatietips, maar er is vooral veel tijd voor de kinderen om vragen aan haar te stellen. Binnenkort kunnen er plekken gereserveerd worden op de website van Beeld en Geluid.

Voor alle activiteiten van Beeld en Geluid, houd www.beeldengeluid.nl/agenda in de gaten.

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten