Beeld en Geluid omgetoverd tot kinderpersbureau in voorjaarsvakantie

Wat komt er allemaal bij kijken om journalist te zijn? In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar voor een dag in de huid van een journalist kruipen. Hiervoor wordt bij instituut voor mediacultuur Beeld en Geluid een kinderpersbureau ingericht, waar kinderen spelenderwijs allerlei aspecten van het vakgebied leren.

269945 foto%20door%20paul%20ridderhof be3193 large 1516184809

Kinderpersbureau

Zaterdag 24 februari t/m zondag 4 maart (vakantie regio Midden en Noord) | elke dag 11.00 – 16.00

In het kinderpersbureau worden kinderen ‘opgeleid’ tot journalisten. Er is een circuit waarin ze verschillende vaardigheden kunnen leren. Hoe kijk je bijvoorbeeld scherp naar nieuws? Wat is echt en wat is nep? En hoe vind je de info die je nodig hebt voor jouw nieuwsbericht? Kinderen worden al spelenderwijs bewust gemaakt van wat er allemaal komt kijken bij het maken van nieuws. Wanneer de jonge bezoekers de vaardigheden de baas zijn, verdienen ze een ware perskaart.

Vraag maar raak aan presentatrice Simone Weimans (NOS)!

Donderdag 1 maart | 15.00 – 16.00

Op 1 maart kunnen kinderen naar een interactieve presentatie van NOS-nieuwslezer Simone Weimans kijken. Simone vertelt in een programma over haar motivatie om journaliste te worden, haar ambities, haar dagelijkse werkzaamheden en meer. Daarnaast geeft ze presentatietips, maar er is vooral veel tijd voor de kinderen om vragen aan haar te stellen. Binnenkort kunnen er plekken gereserveerd worden op de website van Beeld en Geluid.

Voor alle activiteiten van Beeld en Geluid, houd www.beeldengeluid.nl/agenda in de gaten.

Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten