Knutselen in de herfstvakantie: Klokhuis MaakLab Festival!

Beeld en Geluid, Hilversum, 14 t/m 29 oktober

In de herfstvakantie organiseert Beeld en Geluid het Klokhuis MaakLab Festival! Twee weken lang kunnen kinderen samen met (groot)ouders creatief aan de slag bij Beeld en Geluid!

Knutselen!

Dingen maken is leuk, leerzaam en goed voor de ontwikkeling van je creativiteit! In navolging van de NTR-uitzendingen van Klokhuis maakt en het succesvolle Klokhuis MaakLab organiseert Beeld en Geluid het festival. Tijdens het evenement kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders volledig hun creatieve ei kwijt. Ga lekker knutselen met garen, metaal, animatie en nog veel meer! Ontmoet de professionele en amateur-makers van Klokhuis Maakt. De activiteiten worden begeleid door pedagogisch medewerkers van BINK kinderopvang.

Ontmoet professionele makers

Eén van de hoogtepunten van het festival is de animatie-masterclass op zondag 22 oktober van bekende animatoren Job, Joris & Marieke. Zij maakten de animatie-videoclip voor het nummer Ik neem je mee van Gers Pardoel. In 2016 zijn ze zelfs genomineerd voor een Oscar! Tijdens de animatie-masterclass laten zij zien hoe ze hun animaties maken.

Tijdens het festival vinden er dagelijks creatieve activiteiten plaats, tussen 11.00 en 16.00 uur. De evenementen vinden plaats van 14 tot en met 29 oktober, zo kan iedere jonge maker uit Noord, Midden en Zuid Nederland langskomen! Voor meer informatie over de activiteiten tijdens het Klokhuis MaakLab Festival, kijk op www.beeldengeluid.nl/maaklab.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.