Knutselen in de herfstvakantie: Klokhuis MaakLab Festival!

Beeld en Geluid, Hilversum, 14 t/m 29 oktober

In de herfstvakantie organiseert Beeld en Geluid het Klokhuis MaakLab Festival! Twee weken lang kunnen kinderen samen met (groot)ouders creatief aan de slag bij Beeld en Geluid!

Knutselen!

Dingen maken is leuk, leerzaam en goed voor de ontwikkeling van je creativiteit! In navolging van de NTR-uitzendingen van Klokhuis maakt en het succesvolle Klokhuis MaakLab organiseert Beeld en Geluid het festival. Tijdens het evenement kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders volledig hun creatieve ei kwijt. Ga lekker knutselen met garen, metaal, animatie en nog veel meer! Ontmoet de professionele en amateur-makers van Klokhuis Maakt. De activiteiten worden begeleid door pedagogisch medewerkers van BINK kinderopvang.

Ontmoet professionele makers

Eén van de hoogtepunten van het festival is de animatie-masterclass op zondag 22 oktober van bekende animatoren Job, Joris & Marieke. Zij maakten de animatie-videoclip voor het nummer Ik neem je mee van Gers Pardoel. In 2016 zijn ze zelfs genomineerd voor een Oscar! Tijdens de animatie-masterclass laten zij zien hoe ze hun animaties maken.

Tijdens het festival vinden er dagelijks creatieve activiteiten plaats, tussen 11.00 en 16.00 uur. De evenementen vinden plaats van 14 tot en met 29 oktober, zo kan iedere jonge maker uit Noord, Midden en Zuid Nederland langskomen! Voor meer informatie over de activiteiten tijdens het Klokhuis MaakLab Festival, kijk op www.beeldengeluid.nl/maaklab.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten