Leuke en inspirerende activiteiten bij Beeld en Geluid in september

In september kun je bij Beeld en Geluid een college meemaken over de animatiefilm, een kijkje nemen achter de schermen van het Media Park en meer leren over natuurbeelden en hoe je ze deskundig kunt vastleggen.

256714 natuurbeelden 710169 original 1503568186

Het animatiecollege, door Nico Crima | meer info

3 september, 11.00 uur - 12.30 uur

(gratis te bezoeken met Museumkaart of BankGiroLoterij VIP-kaart)

In dit publiekscollege kom je alles te weten over de korte Nederlandse animatiefilm. Nico Crama, de éminence grise van de Nederlandse animatiewereld, leert je in een tijdsbestek van anderhalf uur de Nederlandse animatiefilm te zien én waarderen.

Open Studio Dagen | meer info

9 en 10 september, hele dag

Als onderdeel van de Dutch Media Week, zijn tijdens de Open Studio Dagen alle ins en outs van Hilversum voor jong en oud te bewonderen. Bij Beeld en Geluid kun je o.a. live radio-uitzendingen meemaken, met een green screen aan de slag en een reis maken door ons depot om meer over de mediageschiedenis te weten te komen.

Natuurbeelden: excursie in Hilversumse bossen en masterclass | meer info

24 september, 13.30 uur - 15.00 uur en 15.30 uur - 17.00 uur

(gratis te bezoeken met Museumkaart of BankGiroLoterij VIP-kaart)

Op 24 september kun je het Hilversumse Spanderswoud aanschouwen in herfsttinten en deze op mooi manier vastleggen. In deze wandelexcursie voor beginnende en gevorderde natuurfilmers en fotografen leren verschillende professionals hoe je met je smartphone interessante natuurbeelden kunt maken. Op de masterclass die volgt kom je meer te weten over natuurfilmers, hun werk en technieken, en bekijk je de mooiste Nederlandse natuurbeelden op het witte doek. De beelden worden begeleid door pianiste Shoko Nagamachi. Ook is er voorafgaand aan de dag een remix-Natuurbeelden wedstrijd, waarbij je mooie prijzen kan winnen met je eigen montage van natuurbeelden.

Kijk voor meer informatie over deze activiteiten en tickets op www.beeldengeluid.nl/agenda.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1, Hilversum

035-6775555

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.