Beeld en Geluid steunt Inktspotprijs

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. Daarmee is het voortbestaan van de cartoonprijs na het afhaken van de eerdere hoofdsponsor verzekerd.

"Beeld en Geluid vertelt het verhaal van mens, media en maatschappij in zijn volle breedte", aldus Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid. "Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen." Saskia van Loenen, voorzitter van organisator Stichting Pers & Prent, reageert enthousiast op de snelle reactie van Beeld en Geluid. "We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren!", aldus Van Loenen.

De uitreiking van de Inktspotprijs vindt zoals elk jaar plaats op de Vierde Dinsdag van September (26 september) in Nieuwspoort. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Claudia de Breij, Joost Vullings en Casper Sikkema.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur. In het museum van Beeld en Geluid worden ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij van heden, verleden en toekomst geduid vanuit mediahistorisch perspectief. Dit doet Beeld en Geluid aan de hand van zijn collectie, maar vooral met zijn kennis over de mediacultuur. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Het instituut benadrukt hiermee het belang en de betekenis van pluriforme en onafhankelijke media. Beeld en Geluid maakt de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek.berichten