Beeld en Geluid steunt Inktspotprijs

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. Daarmee is het voortbestaan van de cartoonprijs na het afhaken van de eerdere hoofdsponsor verzekerd.

"Beeld en Geluid vertelt het verhaal van mens, media en maatschappij in zijn volle breedte", aldus Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid. "Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen." Saskia van Loenen, voorzitter van organisator Stichting Pers & Prent, reageert enthousiast op de snelle reactie van Beeld en Geluid. "We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren!", aldus Van Loenen.

De uitreiking van de Inktspotprijs vindt zoals elk jaar plaats op de Vierde Dinsdag van September (26 september) in Nieuwspoort. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Claudia de Breij, Joost Vullings en Casper Sikkema.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten