Beeld en Geluid steunt Inktspotprijs

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. Daarmee is het voortbestaan van de cartoonprijs na het afhaken van de eerdere hoofdsponsor verzekerd.

"Beeld en Geluid vertelt het verhaal van mens, media en maatschappij in zijn volle breedte", aldus Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid. "Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen." Saskia van Loenen, voorzitter van organisator Stichting Pers & Prent, reageert enthousiast op de snelle reactie van Beeld en Geluid. "We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren!", aldus Van Loenen.

De uitreiking van de Inktspotprijs vindt zoals elk jaar plaats op de Vierde Dinsdag van September (26 september) in Nieuwspoort. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Claudia de Breij, Joost Vullings en Casper Sikkema.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.