Beeld en Geluid steunt Inktspotprijs

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. Daarmee is het voortbestaan van de cartoonprijs na het afhaken van de eerdere hoofdsponsor verzekerd.

"Beeld en Geluid vertelt het verhaal van mens, media en maatschappij in zijn volle breedte", aldus Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid. "Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen." Saskia van Loenen, voorzitter van organisator Stichting Pers & Prent, reageert enthousiast op de snelle reactie van Beeld en Geluid. "We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren!", aldus Van Loenen.

De uitreiking van de Inktspotprijs vindt zoals elk jaar plaats op de Vierde Dinsdag van September (26 september) in Nieuwspoort. De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Claudia de Breij, Joost Vullings en Casper Sikkema.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten