Beeld en Geluid op zondag: balans in digitale tijden en Natuurbeelden

248941 160692 beeldengeluid02 hq 2a6ffa original 1427366206 fa9d71 original 1496305850

In de aanloop naar de zomer is er veel te beleven bij Beeld en Geluid. Tijdens de aankomende evenementen kunnen bezoekers zich weer verdiepen in de mediawereld, aan de hand van het medianetwerk en het brede archief van Beeld en Geluid. Zo is er deze maand een bijzondere excursie met aansluitende bijeenkomst over Nederlandse natuurbeelden!

Op zoek naar balans in digitale tijden

Beeld en Geluid op zondag, 11 juni, meer info

Op zondag 11 juni kijken we bij Beeld en Geluid naar de manieren waarop we balans kunnen vinden in een digitaal tijdperk. Mediawetenschapper Sidney Vollmer vertelt aan de hand van zijn boek ON/OFF hoe je als gebruiker van nieuwe media en techniek je weg kunt vinden in het digitale landschap van vandaag. Bezoekers worden uitgenodigd actief mee te denken en te praten over het vinden van overzicht in een digitaal en multimediaal leven.

Natuurbeelden: vier de zomer!

Beeld en Geluid op zondag, 25 juni, meer info

Beeld en Geluid staat op zondag 25 juni in het teken van de zomer. Deze zondagochtend kunnen bezoekers genieten op het witte doek van beelden uit de collectie van de Stichting Natuurbeelden. Wat betreft ruw filmmateriaal is dit de grootste en meest complete natuurfilmverzameling van Nederland! Filmmakers en natuurbeheerders gaan vertellen over hun werk. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen mensen deelnemen aan een natuurexcursie in het Spanderswoud. Tijdens deze excursie leren deelnemers hoe ze met smartphone of fototoestel interessante natuurbeelden kunnen fotograferen. De resultaten zijn vervolgens terug te bekijken op het grote scherm in de filmzaal, begeleid door muziek van de Japanse pianiste Shoko Nagamachi. 

Dag van de Architectuur

Zaterdag 17 juni, meer info

Naast Beeld en Geluid op zondag vinden er ook vaak lezingen en talkshows bij Beeld en Geluid plaats. Op zaterdag 17 juni, op de Dag van de Architectuur, is er een audiovisuele lezing over de toekomst van de Hilversumse architectuur. Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter van Dudok Architectuurcentrum en architectuurhistoricus, neemt bezoekers mee op stedenbouwkundige reis aan de hand van illustratieve beelden.

Beeld en Geluid op zondag is gratis te bezoeken met Museumkaart of BankGiroLoterij VIP-kaart! Voor meer informatie over deze programmering, andere activiteiten en tickets: www.beeldengeluid.nl/agenda.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1

035-6775555

pers@beeldengeluid.nl

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten