Beeld en Geluid op zondag: balans in digitale tijden en Natuurbeelden

248941 160692 beeldengeluid02 hq 2a6ffa original 1427366206 fa9d71 original 1496305850

In de aanloop naar de zomer is er veel te beleven bij Beeld en Geluid. Tijdens de aankomende evenementen kunnen bezoekers zich weer verdiepen in de mediawereld, aan de hand van het medianetwerk en het brede archief van Beeld en Geluid. Zo is er deze maand een bijzondere excursie met aansluitende bijeenkomst over Nederlandse natuurbeelden!

Op zoek naar balans in digitale tijden

Beeld en Geluid op zondag, 11 juni, meer info

Op zondag 11 juni kijken we bij Beeld en Geluid naar de manieren waarop we balans kunnen vinden in een digitaal tijdperk. Mediawetenschapper Sidney Vollmer vertelt aan de hand van zijn boek ON/OFF hoe je als gebruiker van nieuwe media en techniek je weg kunt vinden in het digitale landschap van vandaag. Bezoekers worden uitgenodigd actief mee te denken en te praten over het vinden van overzicht in een digitaal en multimediaal leven.

Natuurbeelden: vier de zomer!

Beeld en Geluid op zondag, 25 juni, meer info

Beeld en Geluid staat op zondag 25 juni in het teken van de zomer. Deze zondagochtend kunnen bezoekers genieten op het witte doek van beelden uit de collectie van de Stichting Natuurbeelden. Wat betreft ruw filmmateriaal is dit de grootste en meest complete natuurfilmverzameling van Nederland! Filmmakers en natuurbeheerders gaan vertellen over hun werk. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen mensen deelnemen aan een natuurexcursie in het Spanderswoud. Tijdens deze excursie leren deelnemers hoe ze met smartphone of fototoestel interessante natuurbeelden kunnen fotograferen. De resultaten zijn vervolgens terug te bekijken op het grote scherm in de filmzaal, begeleid door muziek van de Japanse pianiste Shoko Nagamachi. 

Dag van de Architectuur

Zaterdag 17 juni, meer info

Naast Beeld en Geluid op zondag vinden er ook vaak lezingen en talkshows bij Beeld en Geluid plaats. Op zaterdag 17 juni, op de Dag van de Architectuur, is er een audiovisuele lezing over de toekomst van de Hilversumse architectuur. Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter van Dudok Architectuurcentrum en architectuurhistoricus, neemt bezoekers mee op stedenbouwkundige reis aan de hand van illustratieve beelden.

Beeld en Geluid op zondag is gratis te bezoeken met Museumkaart of BankGiroLoterij VIP-kaart! Voor meer informatie over deze programmering, andere activiteiten en tickets: www.beeldengeluid.nl/agenda.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1

035-6775555

pers@beeldengeluid.nl

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.

berichten