YouTube is je leraar bij Beeld en Geluid!

In april is YouTube de leukste leraar bij Beeld en Geluid, met het thema Do It Yourself (DIY) in de tentoonstelling Let’s YouTube. Deze maand kun je lekker zelf aan de slag met allerlei creatieve activiteiten, met YouTube als onuitputbare bron van tutorials en instructievideo’s.

241476 diy maand 1000x563px cd9879 original 1490780338

In Let’s YouTube van Beeld en Geluid ontdek je de impact van YouTube op je leven. Elke maand heeft de tentoonstelling een ander thema en een gastcurator. Deze maand is het thema DIY met als curator bekende YouTuber Kelvin Boerma (Cinemates, Kalvijn), die zelf ook een masterclass zal geven. Ook ontdekken kinderen in de meivakantie hoe breed alle informatie op YouTube is. Ze kunnen heel veel verschillende knutselwerkjes en dansjes leren en toepassen in het Do It Yourself-parcours.

Masterclass | di 25 april, 14.00 – 15.00 | Tickets

Kelvin is bekend van zijn YouTube vlogkanaal Kalvijn en van het kanaal Cinemates, waarop hij veel verschillende soorten video’s maakt. Cinemates is naast een YouTube kanaal ook nog eens een succesvol bedrijf, opgezet met Peter de Harder, dat professionele video’s maakt. In deze masterclass legt Kelvin uit hoe hij dit geheel heeft opgezet. Leer hoe je niet alleen entertainer, maar ook ondernemer kunt zijn. Kelvin legt uit hoe hij gestart is met zijn kanalen, hoe hij succesvol werd en hoe hij zijn bedrijf heeft opgebouwd. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

YouTube Creator Academy, hosted by YouTube | wo 26 april, 15.00 – 16.00 | Tickets

In YouTube Creator Academy, gehost door YouTube, leer je hoe je meer publiek kunt krijgen en je succes kan meten op YouTube. Hoe zet je een goede strategie uit en wat houdt miljoenen kijkers geboeid? Ook geeft YouTube een aantal slimme do’s en don’ts voor het maken van video’s. Vanaf ongeveer 12 jaar.

Knutselen en dansen op de YouTube school | Gehele meivakantie

In de meivakantie kun je verder het Do It Yourself-parcours afleggen in de YouTube School. Lukt het jou om de instructievideo's van de verschillende YouTubers goed op te volgen, zoals Juf Jannie, Saskia's Dansschool en Jill? Dan haal je je YouTube School-diploma én krijg je een leuke verrassing! Wij zorgen voor alle knutselbenodigdheden. Daarnaast leren de meiden van Saskia’s Dansschool alle kids die uit hun dak willen gaan één van hun populairste dansjes, op 23 april van 12.00 tot 13.00. De dames zijn zeer bekend op YouTube en hebben wel twee miljoen abonnees op het online videoplatform. De YouTube School-activiteiten zijn inbegrepen bij de toegang tot het museum.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.beeldengeluid.nl/letsyoutube

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1, Hilversum

035-6775555 www.beeldengeluid.nl

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten