Innovatie in media belangrijker dan ooit

iMMovator en Beeld en Geluid werken samen in Cross Media Cafés

iMMovator en Beeld en Geluid gaan vanaf dit jaar intensief samenwerken bij de organisatie en ontwikkeling van de Cross Media Cafés. Dat maken John Leek (manager creative industrie en media van Beeld en Geluid) en Freek van ’t Ooster (directie iMMovator) vandaag tijdens het Cross Media Café ‘Uit het Lab’ bekend.

“We zijn trots op Beeld en Geluid als mede organisator van de Cross Media Cafés. Net als iMMovator werkt Beeld en Geluid sectorbreed en maakt zich sterk voor de toekomst van media. Het economisch perspectief van onderzoek, innovatie en media wordt nu nog hechter verbonden met culturele en maatschappelijke relevantie. Samen bieden we podium aan innovatie én vergroten we het bereik van de Cross Media Cafés. Winst voor ons netwerk én voor onze partners. Het Cross Media Café vindt nu een vaste iconische locatie in het hart van de mediasector!” zegt Freek van ’t Ooster, directie iMMovator.

“Beeld en Geluid en iMMovator delen de ambitie bij te dragen aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.  Door het bundelen van de kennis en expertise van beide partijen geven we de aankomende Cross Media Cafés een spannende nieuwe impuls.” Aldus John Leek, manager creatieve industrie en media van Beeld en Geluid.  

238680 immovator%20en%20beeld%20en%20geluid%20werken%20samen%20in%20cross%20media%20caf%c3%a9 9c1c9d large 1488890035

Deze gezamenlijke ambitie heeft al geresulteerd in een hechte samenwerking tussen beide partijen. Zo organiseren iMMovator en Beeld en Geluid samen het jaarlijkse media-event ‘Media Jaarcongres’ en stonden ze aan de wieg van de Hilversum Media Campus. De samenwerking is eind 2016 uitgebreid door samen op te trekken in de organisatie van Cross Media Cafés. De laatste drie cafés zijn al bij Beeld en Geluid gehouden en ook achter de schermen werken de organisaties samen aan de programmering. Dit bevalt zo goed, dat de samenwerking wordt voortgezet. Dinsdag 4 april staat het eerstvolgende Cross Media Café gepland. Het thema van die editie is Video & Commercie.

Cross Media Café in nieuw jasje

De hechtere samenwerking is bekend gemaakt aan het begin van het Cross Media Café ‘Uit het Lab’. Daar is ook het nieuwe logo en huisstijl van het Cross Media Café onthuld. Tijdens het programma van dit Cross Media Café presenteren kennisinstellingen en mediabedrijven de projecten waar zij in hun medialabs aan werken. Onder meer VPRO, VRT en Universiteit Utrecht staan tijdens het café op het podium om hun ervaringen te delen.

Over de Cross Media Cafés

De Cross Media Cafés zijn vakbijeenkomsten waarbij leden van het iMMovator en het netwerk van Beeld en Geluid in korte tijd worden bijgepraat over een relevante ontwikkeling in het crossmediaveld en waarbinnen ruimte wordt gemaakt voor discussie en netwerken. Het is de plek bij uitstek om snel te leren van ervaringen van anderen en daarover in gesprek te raken. De Cross Media Cafés worden mede mogelijk gemaakt door Media Park Management.

Over iMMovator

Het iMMovator Cross Media Network is een netwerkorganisatie die zich richt op het aanjagen van innovatie in de media gedreven door economisch rendement. We doen dat door rond actuele thema’s kennis en contactmomenten te organiseren tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Vanuit een kleine basisorganisatie bouwen we met onze partners aan een breed netwerk van ca. 9.000 professionals voor wie innovatie in media relevant is. We zorgen voor verbinding en versnelling door het organiseren van samenwerking in programma’s, projecten, platforms, events en publicaties.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.

berichten