Innovatie in media belangrijker dan ooit

iMMovator en Beeld en Geluid werken samen in Cross Media Cafés

iMMovator en Beeld en Geluid gaan vanaf dit jaar intensief samenwerken bij de organisatie en ontwikkeling van de Cross Media Cafés. Dat maken John Leek (manager creative industrie en media van Beeld en Geluid) en Freek van ’t Ooster (directie iMMovator) vandaag tijdens het Cross Media Café ‘Uit het Lab’ bekend.

“We zijn trots op Beeld en Geluid als mede organisator van de Cross Media Cafés. Net als iMMovator werkt Beeld en Geluid sectorbreed en maakt zich sterk voor de toekomst van media. Het economisch perspectief van onderzoek, innovatie en media wordt nu nog hechter verbonden met culturele en maatschappelijke relevantie. Samen bieden we podium aan innovatie én vergroten we het bereik van de Cross Media Cafés. Winst voor ons netwerk én voor onze partners. Het Cross Media Café vindt nu een vaste iconische locatie in het hart van de mediasector!” zegt Freek van ’t Ooster, directie iMMovator.

“Beeld en Geluid en iMMovator delen de ambitie bij te dragen aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.  Door het bundelen van de kennis en expertise van beide partijen geven we de aankomende Cross Media Cafés een spannende nieuwe impuls.” Aldus John Leek, manager creatieve industrie en media van Beeld en Geluid.  

238680 immovator%20en%20beeld%20en%20geluid%20werken%20samen%20in%20cross%20media%20caf%c3%a9 9c1c9d large 1488890035

Deze gezamenlijke ambitie heeft al geresulteerd in een hechte samenwerking tussen beide partijen. Zo organiseren iMMovator en Beeld en Geluid samen het jaarlijkse media-event ‘Media Jaarcongres’ en stonden ze aan de wieg van de Hilversum Media Campus. De samenwerking is eind 2016 uitgebreid door samen op te trekken in de organisatie van Cross Media Cafés. De laatste drie cafés zijn al bij Beeld en Geluid gehouden en ook achter de schermen werken de organisaties samen aan de programmering. Dit bevalt zo goed, dat de samenwerking wordt voortgezet. Dinsdag 4 april staat het eerstvolgende Cross Media Café gepland. Het thema van die editie is Video & Commercie.

Cross Media Café in nieuw jasje

De hechtere samenwerking is bekend gemaakt aan het begin van het Cross Media Café ‘Uit het Lab’. Daar is ook het nieuwe logo en huisstijl van het Cross Media Café onthuld. Tijdens het programma van dit Cross Media Café presenteren kennisinstellingen en mediabedrijven de projecten waar zij in hun medialabs aan werken. Onder meer VPRO, VRT en Universiteit Utrecht staan tijdens het café op het podium om hun ervaringen te delen.

Over de Cross Media Cafés

De Cross Media Cafés zijn vakbijeenkomsten waarbij leden van het iMMovator en het netwerk van Beeld en Geluid in korte tijd worden bijgepraat over een relevante ontwikkeling in het crossmediaveld en waarbinnen ruimte wordt gemaakt voor discussie en netwerken. Het is de plek bij uitstek om snel te leren van ervaringen van anderen en daarover in gesprek te raken. De Cross Media Cafés worden mede mogelijk gemaakt door Media Park Management.

Over iMMovator

Het iMMovator Cross Media Network is een netwerkorganisatie die zich richt op het aanjagen van innovatie in de media gedreven door economisch rendement. We doen dat door rond actuele thema’s kennis en contactmomenten te organiseren tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Vanuit een kleine basisorganisatie bouwen we met onze partners aan een breed netwerk van ca. 9.000 professionals voor wie innovatie in media relevant is. We zorgen voor verbinding en versnelling door het organiseren van samenwerking in programma’s, projecten, platforms, events en publicaties.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten