BankGiro Loterij schenkt Beeld en Geluid meer dan 400.000 euro voor nieuwe presentaties

Een mooi moment voor Beeld en Geluid: het museum ontving donderdagavond 16 februari op het Goed Geld Gala maar liefst 414.288 euro van de BankGiro Loterij. Beeld en Geluid gebruikt de bijdrage om nieuwe, actuele presentaties en aansprekende programmering te ontwikkelen.

237094 beeld en geluid 4b51ac large 1487601294

“Dankzij de fantastische bijdrage van de deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen wij de uitdaging aan blijven gaan: onze bezoekers verrassen met verhalen en presentaties over media in een snel veranderend medialandschap!"  

Jan Müller, algemeen directeur van Beeld en Geluid

Van het ontvangen bedrag krijgt Beeld en Geluid 114.288 euro via deelnemers die ‘geoormerkt’ meespelen. Zij hebben aangegeven dat zij willen dat de helft van de opbrengst van hun loten naar Beeld en Geluid gaat.

Cultuur toegankelijk maken voor publiek

In totaal werd 66,9 miljoen euro verdeeld op het Goed Geld Gala, dankzij de bijna 600.000 Nederlanders die meespelen met de BankGiro Loterij. Dit miljoenenbedrag komt ten goede aan 66 culturele organisaties. De meeste hiervan, waaronder Beeld en Geluid, ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij. Een overzicht van alle schenkingen is te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.

berichten