236684 philipdr%c3%b6ge 11be2e original 1487085603

Het vergeten land van Moresnet

Lezing door Philip Dröge met aansluitende viewing

Zondag 26 februari 10.30 - 12.00 uur | Tickets: €7,50

Wie kent het land Moresnet nog? Onderzoeksjournalist, schrijver en columnist Philip Dröge schreef in 2016 een boek over dit piepkleine vergeten buurstaatje, dat zich tot 1918 tussen de grenzen van België, Nederland en Duitsland bevond. Zijn boek, Moresnet: opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje, was een enorme verkoophit in 2016.

Dröge vertelt tijdens deze lezing hoe zijn boek tot stand is gekomen. Ook zal de documentaire Het vergeten land van Moresnet (NOS, 1991) getoond worden, volgens Dröge een uniek beelddocument uit de collectie van Beeld en Geluid. In de documentaire worden de laatste bewoners die in het staatje leefden onder de loep genomen.

Kaarten voor de bijeenkomst kosten € 7,50, inclusief reserveringskosten en een kopje koffie/thee.

Een combi-ticket, waarmee je een bezoek kan brengen aan de Beeld en Geluid Experience en de Let's YouTube Tentoonstelling, kost € 16. Ook kun je na de lezing op vertoon van de Museumkaart deze andere tentoonstellingen bezoeken. Reserveer hier kaarten:

Lezing en viewing over Moresnet, met Philip Dröge

Zondag 26 februari 10:30 - 12:00 uur

Binnenkort komt Beeld en Geluid met een vaste zondagochtendprogrammering genaamd 'Beeld en Geluid op zondag'. Hiermee worden interactieve en audiovisuele lezingen of colleges zoals die van Philip Dröge een vast onderdeel. Houd hiervoor www.beeldengeluid.nl/agenda in de gaten.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.



berichten