236684 philipdr%c3%b6ge 11be2e original 1487085603

Het vergeten land van Moresnet

Lezing door Philip Dröge met aansluitende viewing

Zondag 26 februari 10.30 - 12.00 uur | Tickets: €7,50

Wie kent het land Moresnet nog? Onderzoeksjournalist, schrijver en columnist Philip Dröge schreef in 2016 een boek over dit piepkleine vergeten buurstaatje, dat zich tot 1918 tussen de grenzen van België, Nederland en Duitsland bevond. Zijn boek, Moresnet: opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje, was een enorme verkoophit in 2016.

Dröge vertelt tijdens deze lezing hoe zijn boek tot stand is gekomen. Ook zal de documentaire Het vergeten land van Moresnet (NOS, 1991) getoond worden, volgens Dröge een uniek beelddocument uit de collectie van Beeld en Geluid. In de documentaire worden de laatste bewoners die in het staatje leefden onder de loep genomen.

Kaarten voor de bijeenkomst kosten € 7,50, inclusief reserveringskosten en een kopje koffie/thee.

Een combi-ticket, waarmee je een bezoek kan brengen aan de Beeld en Geluid Experience en de Let's YouTube Tentoonstelling, kost € 16. Ook kun je na de lezing op vertoon van de Museumkaart deze andere tentoonstellingen bezoeken. Reserveer hier kaarten:

Lezing en viewing over Moresnet, met Philip Dröge

Zondag 26 februari 10:30 - 12:00 uur

Binnenkort komt Beeld en Geluid met een vaste zondagochtendprogrammering genaamd 'Beeld en Geluid op zondag'. Hiermee worden interactieve en audiovisuele lezingen of colleges zoals die van Philip Dröge een vast onderdeel. Houd hiervoor www.beeldengeluid.nl/agenda in de gaten.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.

berichten