227324 sesamstraat%2040%20jaar 5 71694c large 1476628434

Bert en Ernie openen feestweek bij Beeld en Geluid

Sesamstraat bestaat in Nederland 40 jaar en dat moet gevierd worden! Beeld en Geluid organiseert daarom in de herfstvakantie (maandag 17 t/m zondag 23 oktober) iedere dag een klein feestje voor de huidige generatie Sesamstraat fans. Met Meet & Greets met Tommie, Bert & Ernie, Pino en Elmo, voorlezen met Gerda en Arjan, de auto van Tommie, een knutselhoek, een Schmink Plaza en exclusief en alleen bij Beeld en Geluid, dagelijks te zien de gloednieuwe film, gemaakt door de NTR: Sesamstraat viert feest! Het complete programma en wie wanneer bij Beeld en Geluid te zien is staat op beeldengeluid.nl/sesamstraat

Foto's: Lilian van Rooij

227325 sesamstraat%2040%20jaar 4 968633 large 1476628434
227335 sesamstraat%2040%20jaar 1 9605ca large 1476690491
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.