Beeld en Geluid viert 40 jaar Sesamstraat  

kom langs in de herfstvakantie en vier het mee!

Sesamstraat bestaat in Nederland 40 jaar en dat moet gevierd worden! Beeld en Geluid organiseert daarom in de herfstvakantie (17 t/m 23 oktober) iedere dag een klein feestje voor de huidige generatie Sesamstraat fans. Met Meet & Greets met verschillende karakters, voorlees-sessies door de acteurs, de auto van Tommie, een knutselhoek, een Schmink Plaza en exclusief en alleen bij Beeld en Geluid, dagelijks te zien de gloednieuwe film, gemaakt door de NTR: Sesamstraat viert feest!

225232 ntr03882 sesamstraat widescreen 1446798460 92c651 large 1474374291

Iedere dag is in de theaterzaal van Beeld en Geluid de film: Sesamstraat viert feest! te zien. In de film zijn populaire scenes uit de afgelopen 40 jaar Sesamstraatgeschiedenis te zien met de acteurs van nu en gastactrice Martine Bijl. De hoofdrol is voor Elmo, die de kijkers meeneemt langs alle hoogtepunten en bijzondere momenten uit de afgelopen 40 jaar. Tijdens zijn wonderlijke reis moet hij, samen met de kijkers, op zoek naar verschillende voorwerpen, die hem toegang geven tot het feest van Sesamstraat. Zal het hem lukken? Kaarten reserveren voor de film kan nu al via deze link.

Bert en Ernie, Pino en Tommie in Beeld en Geluid

In de herfstvakantie kan elke dag de hand geschud worden van een van de karakters uit Sesamstraat. Dan zijn er afwisselend Meet & Greets of voorlees-sessies. De ene dag komen Bert en Ernie of Elmo langs en op andere dagen lezen bijvoorbeeld Frank, Gerda of Arjan voor. Kinderen kunnen op de foto in het virtuele Sesamstraat decor en de hele week staat de auto van Tommie in de hal geparkeerd en daar mag iedereen in zitten! Ook kan er geknutseld en geschilderd worden. Bovendien is het mogelijk er zelf net zo knuffelig, roze of blauw uit te zien als Ieniemienie, Tommie, Purk of Pino, want tussen 11.30-14.30 uur zijn de Feesttantes bij Beeld en Geluid om te schminken.

Tijden & Prijzen

Van 17 t/m 23 oktober zijn alle extra Sesamstraat activiteiten en ook de Sesamstraat film inbegrepen bij de entreeprijs voor Beeld en Geluid. Een compleet overzicht van het programma en de exacte tijden is online te vinden: beeldengeluid.nl/sesamstraat. Daar kan ook gereserveerd worden voor de film.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.