222929 cinekid 620x346 a bf35d4 original 1472556429

CINEKID in Beeld en Geluid

Innovatieve installaties en workshops over de media voor kinderen van 4-14 jaar

Cinekid neemt op 24 en 25 september aanstaande intrek in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Met een aantal workshops en bijzondere installaties beleven kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar in Beeld en Geluid een voorproefje van het landelijke Cinekid festival dat in oktober in Amsterdam wordt georganiseerd.

Beeld en Geluid en Cinekid zetten zich beiden al jarenlang in om kinderen mediawijs te maken, door ze op een inspirerende en actieve manier deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie ervan. Op zaterdag 24 en zondag 25 september is het Atrium van Beeld en Geluid omgetoverd tot een Cinekid broedplaats waar kinderen deel kunnen nemen aan verschillende workshops, zoals het maken van virtual reality-brilletjes, het creëren van een hologram en het toveren van muziek uit alledaagse voorwerpen. Daarnaast kunnen kinderen diverse interactieve installaties uitproberen.

Wij zijn heel blij met de samenwerking met Cinekid, want kinderen staan centraal in ons museum. Wij hechten er heel veel waarde aan om onze jongste bezoekers op een inspirerende wijze door het medialandschap mee te nemen, waarbij ze ook zelf creatief aan de slag gaan. De workshops en de bijzondere installaties van Cinekid staan garant voor een fantastisch weekend, waarin ervaren, leren en creëren centraal staan.

Jan Müller, algemeen directeur Beeld en Geluid

We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Beeld en Geluid. Het is hét instituut op gebied van Nederlands audiovisueel erfgoed met een verfrissende visie op educatie en de jeugd. Het is de start van een intensieve samenwerking. Daarnaast verheugen we ons op de terugkeer naar Hilversum, mediastad van Nederland.

Sannette Naeyé, directeur Cinekid

Toegangskaartjes kunnen bij de kassa van Beeld en Geluid gekocht worden. Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 9,00 p.p. Volwassenen: € 16,00 p.p. Het toegangskaartje biedt toegang tot de verschillende workshops, installaties en het museum van Beeld en Geluid.

Over Cinekid

Cinekid zet zich al 30 jaar in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om hen actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan. Met als doel de media-ontwikkeling van kinderen te begeleiden, hen met een kritische blik media te laten ervaren en hun wereldbeeld te verbreden. Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie (15 t/m 21 oktober) het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar) op de Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 30 filmtheaters (t/m 31 oktober) door heel Nederland. Gedurende het jaar ontwikkelt de stichting tal van educatieve projecten voor scholen, musea en opvoeders. Noot voor de redactie.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.