Kinderen maken zelf radio in meivakantie Beeld en Geluid

Extra activiteiten in museum van 2 t/m 8 mei 2016

195339 p1200570 d2a41f large 1455184593

In aanvulling op de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio organiseert Beeld en Geluid in de meivakantie, van 2 t/m 8 mei, extra activiteiten. In de Kids Radio Workshop zitten kinderen zelf achter de knoppen of de microfoon en leren ze radio te maken. Bezoekers krijgen met een VR-bril een virtuele tour achter de schermen in de 3FM-studio en voor een greenscreen poseren ze in 3FM-studio’s van vroeger. Daarnaast presenteren enkele dj’s van NPO 3FM, onder wie Frank van der Lende en Paul Rabbering, van 3 t/m 8 mei hun programma live vanuit Beeld en Geluid.

 

De Kids Radio Workshop is te bezoeken van dinsdag 3 t/m zondag 8 mei, dagelijks om 12 en om 13 uur. Omdat de plaatsen beperkt zijn, kan er aan de kassa gereserveerd worden. Alle extra programmering is inbegrepen bij de toegang tot de Beeld en Geluid experience en de tentoonstelling Your Serious Radio.

De live uitzendingen van NPO 3FM zijn vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen meer informatie vinden op beeldengeluid.nl/yourseriousradio.

In de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio, waarin Beeld en Geluid bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.

berichten