Kinderen maken zelf radio in meivakantie Beeld en Geluid

Extra activiteiten in museum van 2 t/m 8 mei 2016

195339 p1200570 d2a41f large 1455184593

In aanvulling op de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio organiseert Beeld en Geluid in de meivakantie, van 2 t/m 8 mei, extra activiteiten. In de Kids Radio Workshop zitten kinderen zelf achter de knoppen of de microfoon en leren ze radio te maken. Bezoekers krijgen met een VR-bril een virtuele tour achter de schermen in de 3FM-studio en voor een greenscreen poseren ze in 3FM-studio’s van vroeger. Daarnaast presenteren enkele dj’s van NPO 3FM, onder wie Frank van der Lende en Paul Rabbering, van 3 t/m 8 mei hun programma live vanuit Beeld en Geluid.

 

De Kids Radio Workshop is te bezoeken van dinsdag 3 t/m zondag 8 mei, dagelijks om 12 en om 13 uur. Omdat de plaatsen beperkt zijn, kan er aan de kassa gereserveerd worden. Alle extra programmering is inbegrepen bij de toegang tot de Beeld en Geluid experience en de tentoonstelling Your Serious Radio.

De live uitzendingen van NPO 3FM zijn vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen meer informatie vinden op beeldengeluid.nl/yourseriousradio.

In de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio, waarin Beeld en Geluid bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten