Geheugen centraal tijdens Museumweek bij Beeld en Geluid

16 t/m 24 april: Gratis lezingen van wetenschappers en alzheimerarrangementen

HILVERSUM - Tijdens de Nationale Museumweek (16 t/m 24 april) stelt Beeld en Geluid onder het thema ‘Ons echte goud in Beeld en Geluid’ het geheugen centraal: wat onthoud je, en waarom? Wetenschappers, onder wie Erik Scherder, vertellen erover tijdens gratis lezingen.  In filmprogrammering passeren films over het onderwerp de revue en kunnen bezoekers genieten van archiefbeeld uit de regio. Ook organiseert Beeld en Geluid in samenwerking met Alzheimer Nederland speciale arrangementen voor alzheimerpatiënten en hun mantelzorgers uit de regio.

 

Beeld en Geluid bewaart en presenteert meer dan 100 jaar bewegend geheugen van Nederland in beeld en geluid. Juist de persoonlijke herinneringen, die hier voor veel mensen aan verbonden zijn, vormen het uitgangspunt voor de activiteiten tijdens de Museumweek. De aanmeldingsmogelijkheid voor de lezingen komt binnenkort beschikbaar op de website van Beeld en Geluid.

Alzheimer-arrangement

Tijdens het alzheimer-arrangement krijgen alzheimerpatiënten uit de regio Gooi en Vecht voor hen herkenbaar archiefmateriaal te zien en halen ze samen met hun mantelzorgers en medewerkers van Beeld en Geluid herinneringen op aan vervlogen tijden. De medewerkers van Beeld en Geluid worden speciaal voor het arrangement getraind door Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken, voor het omgaan met mensen met dementie.

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten