Meet & Greets met dj's, Kids Radio Workshop en VR-rondleidingen tijdens voorjaarsvakantie Beeld en Geluid

20 februari - 6 maart: vakantieperiode in teken van Your Serious Radio

HILVERSUM - Tijdens de voorjaarsvakantie, van 20 februari tot en met 6 maart, organiseert Beeld en Geluid extra programmering rond de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio. Zo vertellen dj's van NPO 3FM, zoals Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn, over hun vak en beantwoorden zij vragen van bezoekers. Ook kunnen kinderen zelf als dj, redacteur of technicus aan de slag in de Kids Radio Workshop. 

In het museum zijn tijdens de voorjaarsvakantie ook andere extra activiteiten rond het thema radio te doen: kinderen knutselen zelf een speakerset voor een smartphone en in de theaterzaal zijn de hoogtepunten uit 50 jaar NPO 3FM te bekijken. Daarnaast kunnen bezoekers met een VR-bril een virtuele rondleiding van dj Paul Rabbering krijgen in de 3FM-studio. Voor een greenscreen kunnen ze een deelbare herinnering aan hun dag maken door te poseren voor een foto en zichzelf voor een andere achtergrond te plaatsen. De foto vinden ze online terug.

De programmering is een aanvulling op de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio, waarin Beeld en Geluid zijn bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij de toegang tot het museum.

De starttijden van de Meet & Greets met de dj’s en meer informatie over de tentoonstelling en de extra programmering zijn te vinden op beeldengeluid.nl/yourseriousradio.

Your Serious Radio is mogelijk dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

3FM presents: Your Serious Radio

Tentoonstelling t/m 26 juni 2016

Extra programmering: 20 februari t/m 6 maart 2016

Media Parkboulevard 1, Hilversum

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.