Meet & Greets met dj's, Kids Radio Workshop en VR-rondleidingen tijdens voorjaarsvakantie Beeld en Geluid

20 februari - 6 maart: vakantieperiode in teken van Your Serious Radio

HILVERSUM - Tijdens de voorjaarsvakantie, van 20 februari tot en met 6 maart, organiseert Beeld en Geluid extra programmering rond de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio. Zo vertellen dj's van NPO 3FM, zoals Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn, over hun vak en beantwoorden zij vragen van bezoekers. Ook kunnen kinderen zelf als dj, redacteur of technicus aan de slag in de Kids Radio Workshop. 

In het museum zijn tijdens de voorjaarsvakantie ook andere extra activiteiten rond het thema radio te doen: kinderen knutselen zelf een speakerset voor een smartphone en in de theaterzaal zijn de hoogtepunten uit 50 jaar NPO 3FM te bekijken. Daarnaast kunnen bezoekers met een VR-bril een virtuele rondleiding van dj Paul Rabbering krijgen in de 3FM-studio. Voor een greenscreen kunnen ze een deelbare herinnering aan hun dag maken door te poseren voor een foto en zichzelf voor een andere achtergrond te plaatsen. De foto vinden ze online terug.

De programmering is een aanvulling op de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio, waarin Beeld en Geluid zijn bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij de toegang tot het museum.

De starttijden van de Meet & Greets met de dj’s en meer informatie over de tentoonstelling en de extra programmering zijn te vinden op beeldengeluid.nl/yourseriousradio.

Your Serious Radio is mogelijk dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

3FM presents: Your Serious Radio

Tentoonstelling t/m 26 juni 2016

Extra programmering: 20 februari t/m 6 maart 2016

Media Parkboulevard 1, Hilversum

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten