Beeld en Geluid ontvangt grote bijdrage BankGiro Loterij 

194819 beeldengeluid mvs 0ac347 original 1454589645

Op woensdagavond 3 februari ontving Beeld en Geluid tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij als meerjarig begunstigde 300.000 euro voor de ontwikkeling van nieuwe presentaties en aansprekende programmering. Beeld en Geluid ontving daarnaast een bedrag van 79.859 euro, dat het museum zelf heeft opgehaald door ‘geoormerkt werven.’ Van elk lot van deelnemers die specifiek voor Beeld en Geluid meespelen gaat de helft naar het museum. De BankGiro Loterij verlengde de structurele bijdrage aan Beeld en Geluid onlangs tot en met 2020.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kan Beeld en Geluid zijn museum, de Beeld en Geluid experience, actueel en aansprekend houden. Ook stelt de bijdrage het museum in staat de vaste opstelling aan te vullen met gevarieerde extra programmering en tijdelijke tentoonstellingen. Zo is tot en met 26 juni 2016 de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio te bezoeken, waarin Beeld en Geluid bezoekers meeneemt naar het 3FM, Radio 3 of Hilversum 3 van hun jeugd.

Goed Geld Gala 2016

Het Goed Geld Gala is ieder jaar weer een belangrijk moment voor culturele organisaties in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst maakt de BankGiro Loterij bekend hoeveel geld zij dankzij haar deelnemers kan schenken aan cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Dit jaar schenkt zij een recordbedrag van ruim 62,8 miljoen euro aan 69 culturele organisaties. Van ieder verkocht lot is de helft voor hen bestemd. Kijk voor het volledige overzicht van de BankGiro Loterij-toekenningen aan culturele instellingen op de website van de BankGiro Loterij.

Over de BankGiro Loterij De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek en cultuur samen vieren. Meer dan 500.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 62,8 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en het BankGiro Loterij Fonds, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. Sinds 2002 heeft de BankGiro Loterij bijna 788 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed geschonken. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd. www.bankgiroloterij.nl

Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten