Kerstvakantie Beeld en Geluid in teken van Radio Festival

Workshops, spelletjes en presentaties van bekende dj's

HILVERSUM - Beeld en Geluid in Hilversum organiseert tijdens de kerstvakantie (19 december t/m 3 januari) het Radio Festival, met daarin diverse activiteiten rond het thema radio. Zo kunnen bezoekers de workshop radio maken volgen of meedoen aan een popquiz of introspel, allemaal onder leiding van NPO Radio 2-dj’s als Frank van ‘t Hof, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes.

Let’s Talk Music
Experts vertellen over radio en muziek in de serie “Let’s Talk Music”. Op verschillende dagen nemen de sprekers hun luisteraars mee langs hun expertisegebied:

  • Dj Stefan Stasse - De geschiedenis van de Top 2000

  • Dj en journalist Arjan Snijders - 50 jaar 3FM

  • Statisticus Tom Goris - De statistieken van de Top 2000

  • Muzieksamensteller Arjan de Ruiter - Hoe breng je evenwicht in je muziekkeuze?

  • Muziekwetenschapper John Ashley Burgoyne - Wat maakt muziek pakkend?

  • Diverse oud-omroepmedewerkers - De geschiedenis en het maken van vinyl

Een kijkje in het archief
Tijdens het Radio Festival nemen vrijwilligers van Beeld en Geluid bezoekers mee het archief in voor de radiorondleiding. Bezoekers ontdekken de geschiedenis van de radio in objecten uit het rijke archief van Beeld en Geluid.

Medewerkers van Beeld en Geluid brengen het archief ook naar boven met pop-up storytelling. Ze verrassen bezoekers met een object uit het archief en vertellen er een spannend, mooi of interessant verhaal over.

In de tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio krijgen bezoekers bovendien een virtuele rondleiding in de 3FM-studio van dj Paul Rabbering door een VR-bril op te zetten.

Zelf aan de slag
Kinderen ontdekken hoe het versterken van geluid werkt door er zelf mee aan de slag te gaan. Zij knutselen en versieren hun eigen luidsprekers voor hun telefoon of die van hun ouders. Voor een greenscreen maken bezoekers een deelbare herinnering aan hun dag: ze photobomben een idool en kunnen de foto online terugvinden.

Radio Festival in Beeld en Geluid
19 december 2015 t/m 3 januari 2016
De volledige programmering per dag is te vinden op beeldengeluid.nl/radiofestival. Het Radio Festival in Beeld en Geluid is een aanvulling op de reguliere museumactiviteiten in de Beeld en Geluid experience en de tijdelijke tentoonstelling 3FM presents: Your Serious Radio. Alle activiteiten zijn inbegrepen bij de toegang tot de Beeld en Geluid experience.

Tijdens het Radio Festival is het Top 2000 Café open voor bezoek. De live uitzendingen van Grand Café Kranenbarg (19 december), Gijs 2.0 (21 t/m 24 december) en de Top 2000 (25 t/m 31 december) zijn gratis bij te wonen. 

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.