A Strange Love Affair with Ego wint de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2015

De documentaire A Strange Love Affair with Ego van filmmaker Ester Gould heeft woensdagavond 25 november de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2015 gewonnen. Gould ontving uit handen van de juryvoorzitter een geldbedrag van € 7.500.

In het indringende en persoonlijke beeldessay verkent Gould de toenemende maatschappelijke obsessie met onszelf. Onder meer door de invloed van sociale media wordt de druk om een fantastisch geslaagd leven te leiden steeds groter, individuele ontplooiing lijkt het enige dat telt. De filmmaker volgt een aantal ogenschijnlijk succesvolle personen in het uitgaansleven en de kunstwereld, die in gesprekken of interviews reflecteren op het zelfvertrouwen dat ze tentoonspreiden tegenover de relatie met hun werkelijke “ik”. 

In de samenwerking met IDFA zet Beeld en Geluid zijn documentairetraditie voort en stimuleert het Nederlandse makers door middel van het competitieprogramma, waaraan het instituut sinds 2014 zijn naam heeft verbonden. De winnende documentaire wordt, evenals de andere tien documentaires die meedongen naar de prijs, in het archief van Beeld en Geluid opgenomen.

Voor de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary 2015 waren elf documentaires van Nederlandse filmmakers geselecteerd.


Boudewijn de Groot - Come Closer- Suzanne Raes


A Boy's Dream- Cinta Forger, Walther Grotenhuis


Eritrea Stars- John Appel


A Family Affair- Tom Fassaert


Garage 2.0- Catherine van Campen


Inside the Chinese Closet- Sophia Luvara


Jheronimus Bosch, Touched by the Devil- Pieter van Huystee


Mr. Hu and the Temple- Yan Ting Yuen


My Cancer- Meral Uslu


A Strange Love Affair with Ego- Ester Gould


The World According to Monsieur Khiar- Sjors Swierstra

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.