“Bruikleen XL” tussen Teylers Museum en Beeld en Geluid

Beeld en Geluid leent kennis uit

Voor de tentoonstelling Overal muziek leende Teylers Museum begin dit jaar zo’n 50 objecten uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Teylers en Beeld en Geluid gaan nu een stap verder door naast deze reguliere bruikleen van objecten ook de aanwezige kennis uit te lenen. Deskundigen van Beeld en Geluid reizen in de herfstvakantie achter de uitgeleende objecten aan naar Haarlem. Zij geven daar presentaties en rondleidingen over de objecten die daar staan opgesteld.

Tijdens de rondleiding vertellen vrijwilligers meer over de achtergronden van o.a. de Berliner Gramophone en de Idzerda zender, waarmee op 6 november 1919 de allereerste radio-uitzending in Nederland is gemaakt. Ook geven zij vinylpresentaties waarin ze uitleggen hoe vanuit de ontdekking van de geluidsgolf de lp is ontstaan.

Tijden en Prijzen

De rondleidingen en een demonstratie over tinfolie worden dagelijks gegeven van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober. De vinylpresentatie wordt gegeven op zaterdag 17 oktober, zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober. Alle activiteiten van Bruikleen XL zijn gratis voor de bezoekers van het museum.

Vinylpresentatie:
Zaterdag 17 oktober, zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober, 13.00 en 14.00 uur.

Rondleidingen en Tinfolie-demonstraties:
Zaterdag 17 oktober t/m zondag 25 oktober: dagelijks om 13.30 en 14.30 uur
Zondag 18 t/m vrijdag 23 oktober zijn er extra rondleidingen om 15.30 uur

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur; een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor zowel particulieren als professionals. Het instituut duidt actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij vanuit mediahistorisch perspectief. Dat doet het vanuit zijn collectie, als mediamuseum, als kennisinstituut en als onderwijspartner. Beeld en Geluid laat zien hoe media zich hebben ontwikkeld in de (recente) geschiedenis, volgt actuele ontwikkelingen en reageert op nieuwe mediafenomenen. Zo levert het instituut een relevante bijdrage aan een open mediacultuur die hoort bij een vrije samenleving.berichten