3FM-dj’s van vroeger en nu openen tentoonstelling Your Serious Radio

Tentoonstelling bij Beeld en Geluid viert 50 jaar 3FM

Door gezamenlijk hun tags te zetten op een van de muren openden 23 dj’s en oud-dj’s van 3FM donderdagmiddag de nieuwe tentoonstelling van Beeld en Geluid. Met 3FM presents: Your Serious Radio viert Beeld en Geluid het 50-jarig jubileum van de zender en neemt het museum bezoekers mee terug naar hun jeugd en het 3FM van toen.

3FM-dj’s van vroeger en nu, van Herman Stok tot Eva Koreman, openden vandaag 3FM presents: Your Serious Radio door een wand van de tentoonstelling te taggen met hun naam. In de tentoonstelling pluggen bezoekers letterlijk in op de jeugdjaren waarin zij naar 3FM, Hilversum 3 of Radio 3 luisterden.

Bezoekers gaan bezoekers op basis van “profiling” terug naar hún jeugd, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma’s en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien gaan bezoekers zelf aan de slag door het maken van een jingle en het volpraten van een intro.

Ook kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij ontdekken 3FM met de speciaal voor hen ontwikkelde activiteiten Radio Actief (vanaf 4 jaar) en Stoorzenders (vanaf 6 jaar). Radio Actief brengt hen in beweging door ze bijvoorbeeld achter een ontsnapt 3FM-kuiken aan te sturen, terwijl ze met Stoorzenders herrie kunnen maken met in de muren verstopte geluiden uit het archief.

De opening van 3FM presents: Your Serious Radio vormde tevens het startschot voor de huidige dj’s om te vertrekken naar Pampus, dat tot en met zondag 4 oktober aanstaande de uitzendlocatie vormt voor alle 3FM-programma’s.

Your Serious Radio is mogelijk dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

3FM presents: Your Serious Radio
tentoonstelling in Beeld en Geluid
2 oktober 2015 - 26 juni 2016

Contactpersonen
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland en de grootste van zijn soort in Europa. Het Instituut speelt een toonaangevende rol op het gebied van beheer en toegankelijk maken van het Nederlandse media-erfgoed. Het gebouw op het Media Park in Hilversum herbergt een dagelijks groeiende collectie van radio, televisie, film, foto’s, muziek, documentaires, nieuwe media, games en internetcultuur. Deze collecties geven een uniek beeld van de geschiedenis van Nederland van de afgelopen honderd jaar en van de ontwikkeling van de audiovisuele media in het bijzonder. Beeld en Geluid is toegewijd om de unieke collectie en de kennis daarover breed toegankelijk te maken voor uiteenlopende doelgroepen, waaronder mediaprofessionals, de creatieve sector, het onderwijs en het algemeen publiek. Door middel van onderzoek en innovatie heeft het instituut zich ontwikkeld tot een brede culturele instelling die met de opgebouwde kennis en infrastructuur een centrale functie inneemt binnen de archief- en mediasector in binnen- en buitenland. Beeld en Geluid ontvangt een structurele Rijksbijdrage op grond van de Mediawet.


The Netherlands Institute for Sound and Vision is an important player when it comes to management and accessibility of Dutch audiovisual heritage. The special building on the Media Park in Hilversum stores a daily growing collection of over 1.000.000 hours of radio, television, film, pictures and music. Sound and Vision is committed to make this unique collection and the knowledge about it widely accessible for diverse audiences, including media professionals, the creative sector, education and the general audience. Through research and innovation, the institute has developed into a broad cultural institution that, with its accumulated knowledge and infrastructure, occupies a central position within the archive and media branch.