Geen bouwvak voor Buurman en Buurman 

Buurmannen klussen zomervakantie gewoon door bij Beeld en Geluid

HILVERSUM - Buurman en Buurman, de twee klunzige buurmannen uit de gelijknamige televisieserie, hebben deze zomer geen vakantie. Bij Beeld en Geluid in Hilversum zijn ze gewoon aan het werk en kunnen bezoekers van 4 juli tot en met 25 augustus op dinsdag t/m zondag zelf animatiefilms met ze maken, kan er gegraven en gebouwd worden, kun je met de virtuele Buurmannen op de foto en maken bezoekers iedere dag kans op een Buurman en Buurman-prijs.

Buurman en Buurman in Beeld en Geluid

Sinds mei dit jaar hebben Buurman en Buurman een mini-animatiestudiootje in de experience van Beeld en Geluid. Daar kunnen kinderen en hun ouders hun eigen Buurman en Buurman film maken. Met de zogenaamde stopmotion techniek, waarbij je steeds de opstelling van het onderwerp iets wijzigt en een foto maakt om die foto’s uiteindelijk achter elkaar af te spelen, maak je een film. Deze zelfgemaakte film krijgen bezoekers vervolgens thuisgestuurd, inclusief hun naam op de titelrol. Bovendien kan iedereen tijdens de zomervakantie virtueel met de beroemde klussers op de foto.

Zomervakantieklusjes

Tijdens de zomervakantie verbouwt Beeld en Geluid zijn grote terras. Buurman en Buurman hebben daarom een tijdelijk terras gebouwd op het voorplein van het museum. Daar kunnen bezoekers zelf aan de slag in de kluszandbak. Op zaterdag 11 juli tussen 10.30 en 12:30 uur zijn de Buurmannen in levende lijve aanwezig.

Burenprogramma in de theaterzaal

Iedere dag is in de theaterzalen een compilatie van de leukste Buurman en Buurman-afleveringen te zien. Ook staat een Buren-marathon van Frans Bromet op het programma. Met het programma Buren (1991-1999) weet Bromet het grote publiek te bereiken. Iedereen kent het, ongenoegen over het gedrag of de activiteiten van de buren. Genoeg stof om een programma van te maken. Beide partijen krijgen gelijke kansen om hun ongenoegen te uiten. In sommige gevallen onderneemt Bromet een poging het conflict op te lossen.

Gouden Buurman

Dagelijks verstoppen de Buurmannen en gouden Buurman in het gebouw van Beeld en Geluid. De vinder van deze buurman wint daarmee een Buurman en Buurman-prijs.

Een overzicht van alle activiteiten bij Beeld en Geluid tijdens de zomervakantie is te vinden op www.beeldengeluid.nl/buurman.

Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten