VPRO’s Zomergasten geëerd in Beeld en Geluid

Portret Peter van Ingen opgenomen in de Wall of Fame

HILVERSUM – In de Wall of Fame van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is vanmiddag het portret van Peter van Ingen, mede-bedenker, oud-presentator en eindredacteur van Zomergasten, onthuld.

Met de Wall of Fame – een glazen wand in het atrium van Beeld en Geluid, met portretten ontworpen door Jaap Drupsteen – eert Beeld en Geluid programma- film- en documentairemakers die een prominente rol spelen in de Nederlandse omroepgeschiedenis en hier een oeuvre prijs voor hebben ontvangen. Met de vorig jaar toegekende Ere Zilveren Nipkowschijf wordt nu ook Zomergasten vereeuwigd in dit monument.

“Mooi dat Zomergasten is opgenomen in de Wall of Fame van Beeld en Geluid, waarmee wij als programma een innige samenwerking hebben. Persoonlijk ben ik vereerd VPRO’s Zomergasten op deze manier te mogen vertegenwoordigen„ Peter van Ingen - mede-bedenker, oud-presentator en eindredacteur van Zomergasten

Speciaal voor deze gelegenheid vond er vandaag een bijzondere live editie van Zomergasten plaats in Beeld en Geluid. Peter van Ingen, Connie Palmen en Margriet van der Linden zaten nu zelf als Zomergast aan tafel. In een volle theaterzaal interviewde de huidige presentator van het programma, Wilfried de Jong, deze oud-presentatoren aan de hand van een door hen gekozen fragment uit 26 jaar Zomergasten.

Tevens werden tijdens de presentatie de gasten van het aankomende seizoen van Zomergasten aangekondigd. Ahmed Aboutaleb, Peter Buwalda, Simone van Saarloos, Adriaan Geuze, Annejet van der Zijl en Damiaan Denys zijn vanaf zondag 26 juli in het VPRO-programma te gast.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten