Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid

Hilversum - De Jeugdjournaaldag 2015 is vanochtend van start gegaan in Beeld en Geluid in Hilversum. Een feestelijke én leerzame dag waarop kinderen alles te weten komen over nieuws maken. Ze ontmoeten de Jeugdjournaal-presentatoren en gaan tijdens een workshop zelf aan de slag als presentator of verslaggever. In totaal zijn twintig schoolklassen uit het hele land afgereisd naar Hilversum. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NOS Jeugdjournaal organiseren de Jeugdjournaaldag dit jaar voor de vijfde maal op rij.

Onder luid gejuich zijn de Jeugdjournaal-presentatoren vanochtend in Beeld en Geluid ontvangen door de kinderen. Het programma bestaat uit een Masterclass en verschillende workshops. Tijdens de Masterclass vragen de kinderen de Jeugdjournaal-presentatoren het hemd van het lijf over werken bij het NOS Jeugdjournaal. In de workshops Interviewen enPresenteren kruipen de kinderen zelf in de rol van presentator of verslaggever. Behalve de presentatoren, kunnen de kinderen ook een cameraman en een visagist aan het werk zien. Als verrassing, zijn ‘mystery guests’ Marco Verhoef en Willemijn Hoebert (NOS weerpresentatoren) en gebarentolk Sebastiaan Boogaard aanwezig om ook een kijkje te geven in hún werk.

De twintig schoolklassen zijn gekozen via een loting. Een overzicht van de klassen vind je op www.beeldengeluid.nl/jeugdjournaaldag2015. Kijk voor meer informatie ook op www.jeugdjournaal.nl. De Jeugdjournaal Masterclasses zijn opgenomen in het educatieve aanbod van Beeld en Geluid. Schoolklassen uit het primair onderwijs kunnen deze masterclasses reserveren. Alle informatie over het educatieve aanbod van Beeld en Geluid is te vinden op de site.

Contactpersoon
Download PDF
Download PDF
Over Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld en Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten we zien welke impact media hebben op ieders leven. Dat doen we met een groot aantal partners, zoals creatieve mediamakers, knappe deskundigen, betrokken bedrijven en relevante influencers. Op die manier dragen we samen bij aan een mediawijzere wereld.berichten